Για 5η χρονιά φέρνει στο ίδιο τραπέζι Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του τουρισμού με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Αθήνας με το Travel Trade Athens, o Δήμος Αθηναίων.

Έτσι τον Οκτώβριο (2-3/10) η καρδιά των επαγγελματιών του τουρισμού θα χτυπήσει πάλι στην Αθήνα. Η ετήσια συνάντηση επαγγελματιών του τουρισμού, για την προβολή της πόλης Αθήνας στην παγκόσμια τουριστική αγορά, μετρά ήδη τέσσερα επιτυχημένα χρόνια, έχοντας αποδώσει συνολικά 9.500 συναντήσεις, μεταξύ ξένων και Ελλήνων επαγγελματιών και μεγάλο αριθμό νέων συνεργασιών.

Η διοργάνωση, που έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο θεσμό για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας, φέτος φιλοξενεί επιλεγμένους ξένους επαγγελματίες, οι οποίοι εκπροσωπούν ταξιδιωτικούς οργανισμούς και τουριστικά γραφεία, διοργανωτές συνεδρίων και εκδηλώσεων καθώς και δημοσιογράφους από μεγάλα κλαδικά έντυπα και ηλεκτρονικά media.

Μέσα από οργανωμένα ραντεβού με επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού και θεματικές διαδρομές στα πιο ενδιαφέροντα σημεία της Αθήνας, οι φιλοξενούμενοι έρχονται σε επαφή με το νέο πρόσωπο της πόλης και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους επισκέπτες.

Φέτος, στις 10 Ιουλίου, το αεροδρόμιο της Αθήνας “συνδέεται με τη Λέσβο” με έναν ακόμη τρόπο. Στο πλαίσιο της προσπάθειας συνδρομής και υποστήριξης του νησιού, η ημέρα θα είναι αφιερωμένη στη Λέσβο με μια ξεχωριστή γιορτή για το νησί, τις ομορφιές και τα προϊόντα του.

Αφορμή ο θεσμός του … “Ouzofest”. Γιατί, ανάμεσα στις αναρίθμητες απολαύσεις και εικόνες που προσφέρει η πανέμορφη Λέσβος, σίγουρα μια περίοπτη θέση ανήκει και στο ετήσιο “Ouzofest”, την εκδήλωση που κάθε Ιούλιο “μυεί” τους επισκέπτες του νησιού στα μυστικά και στις ποικιλίες του ούζου, αλλά και σε έναν ιδιαίτερο τρόπο ζωής!

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου, και τη στήριξη του Δήμου Λέσβου και του Συνδέσμου Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου, την ερχόμενη Δευτέρα διοργανώνει ένα μίνι “Φεστιβάλ Ούζου” για τους επισκέπτες του αεροδρομίου και τους προετοιμάζει για το φετινό Ouzofest (14-15 Ιουλίου Μυτιλήνη / 22 Ιουλίου Πλωμάρι), φέρνοντας κοντά σε επιβάτες και επισκέπτες, άρωμα Αιγαίου!

Αλλάζουν από σήμερα οι αποβάθρες αναχώρησης/άφιξης των τρένων στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών (Λαρίσης), λόγω των έργων που εκτελεί η ΕΡΓΟΣΕ για την αναβάθμιση του δικτύου με τη δημιουργία υποδομών ηλεκτροκίνησης.

Τα δρομολόγια όλων των αμαξοστοιχιών (αρτηριακά και προαστιακά) της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αναχωρούν από τις αποβάθρες 9 και 10, που βρίσκονται προς την οδό Κωνσταντινουπόλεως και στις ίδιες αποβάθρες θα πραγματοποιείται και η αποβίβαση από τα τρένα που έχουν προορισμό την Αθήνα.

Οι αποβάθρες 9 και 10 βρίσκονται αρκετά μακριά από τη κεντρική είσοδο του σταθμού και η πρόσβαση θα γίνεται μέσω υπόγειας διάβασης. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προτρέπει τους επιβάτες να προσέρχονται στον Κεντρικό Σταθμό της Αθήνας τουλάχιστον 20 λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη αναχώρηση των αμαξοστοιχιών και – κατά το δυνατόν – να περιορίσει τον αριθμό των αποσκευών που μεταφέρει.

Επίσης από σήμερα δεν θα παρέχεται εξυπηρέτηση στους επιβάτες ΑΜΕΑ και δεν θα αποστέλλονται αποσκευές η δέματα από όλα τα σημεία πώλησης προς το Κεντρικό Σταθμό.