Ο Δήμος Ναυπακτίας απευθύνει ισχυρή σύσταση στους ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που την τρέχουσα περίοδο προβαίνουν στον καθαρισμό τους ότι, φέρουν την αποκλειστική ευθύνη της απομάκρυνσης των κλαδιών και λοιπών αδρανών αντικειμένων από τις ιδιοκτησίες τους, κάτι που δεν υποχρεούνται να πράξουν οι υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες και δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή.

Κάθε ιδιοκτήτης υποχρεούται να μεταφέρει τα υλικά με ίδια μέσα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που βρίσκεται στην περιοχή του Σκα, έναντι του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας ή σε εταιρείες ανακύκλωσης.

Επιπλέον, οτιδήποτε προκύπτει ως προϊόν από τον καθαρισμό μιας ιδιοκτησίας, απαγορεύεται ρητά να εναποτίθεται είτε δίπλα σε κάδο είτε στο πεζοδρόμιο είστε στο οδόστρωμα και σε κοινόχρηστους χώρους. Η οποιαδήποτε αντίθετη ενέργεια αποτελεί παράβαση που επισύρει χρηματικό πρόστιμο σε βάρος του παραβάτη.

Τόσο ο καθαρισμός των ιδιοκτησιών όσο και η απομάκρυνση των υλικών που προκύπτουν αποτελεί πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, το περιβάλλον, αλλά και στην εικόνα που θέλουμε για τον δήμο μας. Η έλλειψη κατανόησης της εξαιρετικά απαιτητικής περιόδου που διανύουμε, δεν τιμά πρωτίστως εμάς τους ίδιους.

Ο Δήμος Ναυπακτίας προσβλέπει στη συνεργασία των πολιτών, καθώς η πυροπροστασία και η εν γένει προστασία του περιβάλλοντος αφορά στην ασφάλεια όλων μας.