Προσβάσιμες και φιλικές στα άτομα ΑμεΑ είναι πλέον 4 παραλίες στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής, καθώς ο δήμος φρόντισε να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές

Πρόκειται για τις παραλίες, Ψακούδια, Μεταμόρφωση, Γερακινή και Καλύβες στις οποίες τα Άτομα με Αναπηρία μπορούν να απολαύσουν το κολύμπι.

Άτομα με κινητικά προβλήματα

Τα άτομα με κινητικά προβλήματα έχουν τη δυνατότητα να μπουν στη θάλασσα της Μεταμόρφωσης και τη Γερακινής, με το ειδικό κάθισμα που έχει τοποθετηθεί. Πρόκειται για ένα καινοτόμο μηχανισμό, που διαθέτει ενσωματωμένο πτυσσόμενο διάδρομο, δύο συστήματα κίνησης και ειδικούς τροχούς, τύπου μπαλονιού, για να κινείται εύκολα πάνω στην άμμο.

Οι ενδιαφερόμενοι, που θέλουν να παραλάβουν το τηλεχειριστήριο του μηχανισμού, εφόσον δεν έχουν δικό τους συνοδό, μπορούν να επικοινωνούν με την κατασκήνωση «ΟΝΕΙΡΑΤΑ», για την παραλία της Μεταμόρφωσης, στο τηλέφωνο: 6973723770 (κ. Σταμούλης) και για την παραλία της Γερακινής στο ξενοδοχείο Decauvile, τηλ: 6973723770 (κ. Κουγιώνης).

Επιπλέον είναι στη διάθεσή τους η ιστοσελίδα https://sea-access.gr, μέσα από την οποία, μπορούν να δουν σε πραγματικό χρόνο, τις συνθήκες που επικρατούν, εάν δηλαδή είναι ήρεμη η θάλασσα ή έχει κύμα.

Άτομα με προβλήματα όρασης

Στις παραλίες των Ψακουδίων και των Καλυβών έχει τοποθετηθεί ένα πρωτοποριακό σύστημα καθοδήγησης ατόμων με προβλήματα όρασης, που τα καθοδηγεί, ώστε να εισέρχονται στη θάλασσα και να κολυμπούν με ασφάλεια. Σημαδούρες στη θάλασσα αναγγέλλουν την απόσταση από την παραλία, καθώς και το βάθος του νερού, με τη βοήθεια ενός αδιάβροχου τηλεχειριστηρίου.