Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο εμβολιαστικός τουρισμός, όπου τα τουριστικά hotspots προσφέρουν τώρα εμβόλια COVID-19 σε διακοπές για να προσελκύσουν επισκέπτες, είναι “δίκοπο μαχαίρι”.

Αυτό υπογραμμίζει η GlobalData. Όπως επισημαίνει ενώ θα μπορούσε να βοηθήσει στην επανεκκίνηση των ταξιδιών, εγείρει το ζήτημα της ισότητας των εμβολίων. Καθώς θα αυξήσει περαιτέρω το χάσμα μεταξύ σε πλούσιους και λιγότερο προνομιούχους.

Η έρευνα της GlobalData για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 διαπίστωσε ότι μόνο το 6% των παγκόσμιων ερωτηθέντων δεν ανησυχούσε για τον αντίκτυπο του COVID-19. Το υπόλοιπο 94% αφορούσε «εξαιρετικά», «ελαφρώς» ή «αρκετά».

Η μακροχρόνια καθυστέρηση ή γενική έλλειψη εμβολίων COVID-19 σε ορισμένες χώρες οδηγεί τους τουρίστες να ταξιδέψουν σε άλλους προορισμούς.

Ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, η Ρωσία, οι Μαλδίβες και η Ινδονησία είναι μερικοί από τους προορισμούς που προσφέρουν εμβόλια στους τουρίστες.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να προωθήσουν τα πακέτα περιηγήσεων εμβολίων ως τρόπο αύξησης των εσόδων.

Στη Ρωσία, για παράδειγμα, τα πακέτα ταξιδιών τριών εβδομάδων με τιμή μεταξύ 1.500 και 2.500 δολαρίων, χωρίς την τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου, περιλαμβάνουν εμβολιασμούς.

Ωστόσο, με πολλούς προορισμούς παγκοσμίως να αντιμετωπίζουν ακόμη χαμηλά αποθέματα εμβολίων, αυτό εγείρει το ζήτημα της ισότητας των εμβολίων.