Tο δίκτυο Aegean Cuisine, ο «πρεσβευτής της κυκλαδίτικης γαστρονομίας», αποτελείται πλέον από 171 επιχειρήσεις εστίασης σε 20 νησιά των Κυκλάδων, όπως ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων. Από αυτές, 124 ήταν υφιστάμενα μέλη του Aegean Cuisine, ενώ 47 είναι νέα.

Η πρωτοβουλία της Κουζίνας του Αιγαίου ή αλλιώς Aegean Cuisine αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της οινογαστρονομίας και των προϊόντων των νησιών των Κυκλάδων. Πρόκειται για ένα πρότυπο δίκτυο τοπικών μελών-επιχειρήσεων που προσφέρουν στους επισκέπτες μία αυθεντική «γεύση» των Κυκλάδων και του Αιγαίου Πελάγους, μέσα από γαστρονομικές εμπειρίες και την αξιοποίηση του πλούτου των τοπικών προϊόντων.

Παράλληλα, αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ο Β’ κύκλος ένταξης προϊόντων στο δίκτυο Aegean Cuisine, που θα προτείνονται ως «Aegean Cuisine Recommended», ως συνέχεια της σύνδεσης της γαστρονομίας με την πρωτογενή παραγωγή. Σύντομα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Πληροφορίες για την πρωτοβουλία Aegean Cuisine και τις επιχειρήσεις-μέλη μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα του δικτύου επιλέγοντας νησί, καθώς και στην Τουριστική Πύλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων επιλέγοντας προορισμό και την κατηγορία «Φαγητό».