Υψηλές διανυκτερεύσεις στα καταλύματά της κατέγραψε η Δανία τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους αγγίζοντας τα 18,8 εκατ. όπως αποκαλύπτει η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Ο εν λόγω αριθμός αντικατοπτρίζει μια μείωση κατά 385.000 διανυκτερεύσεις σε σύγκριση με τα πρώτα τρία τρίμηνα του προηγούμενου έτους, παρόλο που ο Ιούλιος και ο Αύγουστος κατέγραψαν σημαντική ανάκαμψη.

Παρά τη μείωση, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε εξοχικά σπίτια τα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους ξεπέρασε μόνο το 2022.

Η μείωση των συνολικών αριθμών προκύπτει από 400.000 λιγότερες διανυκτερεύσεις το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με πέρυσι. Αντίθετα, η αύξηση κατά 15.000 διανυκτερεύσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο συνέβαλε στην αύξηση το τρίτο τρίμηνο.

Τα στοιχεία αποκάλυψαν επίσης ότι τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε εξοχικές κατοικίες έφτασε τα 2,2 εκατ., κάτι που αντικατοπτρίζει ελάχιστη έως καθόλου αλλαγή σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, η Δανία κατέγραψε 2.224.508 διανυκτερεύσεις σε εξοχικές κατοικίες, ελαφρώς χαμηλότερες από τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, όπου σημειώθηκαν 2.235.800 διανυκτερεύσεις.

Από αυτούς, οι 459.200 ήταν από κατοίκους Δανίας και οι 1.765.300 ήταν διεθνείς διανυκτερεύσεις αλλοδαπών που επισκέφθηκαν τη χώρα.

Ποιοι ενισχύουν τον τουρισμό της Δανίας

Από όλους τους ξένους επισκέπτες, τα στοιχεία δείχνουν ότι εκείνοι από τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Γερμανία και την Ολλανδία κατέγραψαν τις περισσότερες διανυκτερεύσεις σε καταλύματα στη Δανία τον Σεπτέμβριο του 2023.