Νικητές του νεανικού διαγωνισμού τεχνολογικών ιδεών του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator περιγράφουν το περιεχόμενο του καλύτερα από τον καθένα.

«Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να σου κλέψει την ιδέα. Υπάρχει μόνο εκείνος που μπορεί να την υλοποιήσει καλύτερα». Αυτή είναι μια από τις αλήθειες που πρεσβεύει το Idea Platform, ο νεανικός διαγωνισμός του CapsuleT, που φέτος αναζητά την δική σου τεχνολογική ιδέα που θα δώσει λύση στον τουρισμό.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Εκεί έξω κυκλοφορούν αμέτρητες ιδέες που αφορούν τη φιλοξενία και το ταξίδι. Ιδέες για την καλύτερη λειτουργία του ξενοδοχείου και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων, για επικοινωνία και προώθηση, για εξοικονόμηση ενέργειας και διαχείρισης πόρων, για μηχανές αναζήτησης και τουριστικές μεταφορές, αλλά και πιο…προχωρημένες τεχνολογικά, όπως αυτές που εφαρμόζουν τεχνητή νοημοσύνη, augmented-virtual reality, που αφορούν σε fintech, διαχείριση μεγάλων δεδομένων και πολλές πολλές ακόμη. Και θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν.

Το ερώτημα που τίθεται είναι: Πώς μπορούν όλες αυτές οι ιδέες να μετατραπούν σε πραγματικές λύσεις για τον τουρισμό και να σημάνουν την ίδρυση μιας ολοκαίνουργιας νεοφυούς επιχείρησης; Παλιότεροι νικητές του Idea Platform περιγράφουν καλύτερα από τον καθένα το περιεχόμενο του νεανικού διαγωνισμού του CapsuleT, που έχει την δυνατότητα να σε βοηθήσει να αναπτύξεις γρήγορα και εύστοχα την τεχνολογική ιδέα σου για τον τουρισμό και να την μετατρέψεις σε startup!

«Η εξατομικευμένη προσοχή και η ανατροφοδότηση που λάβαμε από τους μέντορες μάς βοήθησαν να βελτιώσουμε την επιχειρηματική μας στρατηγική και να λάβουμε τεκμηριωμένες αποφάσεις για το μέλλον μας. Επίσης, ο διαγωνισμός μάς έδωσε πρόσβαση σε ένα δίκτυο έμπειρων επαγγελματιών του κλάδου με την καθοδήγηση των οποίων μπορέσαμε να εκφράσουμε την ιδέα μας στον ξενοδοχειακό κλάδο», λέει χαρακτηριστικά ο Πέτρος Πικιώνης, CEO & Co-founder του Kalimera App.

Ο Θωμάς Καρκαλέτσος, Co-founder, Marketing, Sales & Operations της MintQR περιγράφει: «Τα workshop στον συγκεκριμένο διαγωνισμό δεν είναι θεωρητική γνώση, είναι πραγματικά βήματα που έκαναν ήδη επιτυχημένες startup. Από τα πιο σημαντικά μέρη ήταν και η επαφή με επαγγελματίες που βρίσκονται στο επόμενο βήμα. Συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση, από νέους ανθρώπους, που είναι πρόθυμοι να τη μοιραστούν».

Ο Ραφαήλ Ρουμελιώτης, πάλι, CEO & Co-founder της Workntour τονίζει:

«Ο διαγωνισμός έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία της ομάδας μας. Με την καθοδήγηση που λάβαμε και μέσα από τα εντατικά workshop και τα σεμινάρια σπεύσαμε να στήσουμε ένα team που να απαρτίζεται από προγραμματιστές, οι οποίοι έγιναν και Co-founders, με απώτερο σκοπό όλοι οι συνιδρυτές να έχουν δεξιότητες και εμπειρίες συμπληρωματικού χαρακτήρα. Έτσι, καταφέραμε μέσα σε 2 μήνες να βγάλουμε το MVP μας και να εφαρμόσουμε πιλοτικά το concept. Χάρη στο Idea Platform φτιάξαμε το πρώτο μας Business Model Canva, οργανώσαμε το project μας και καθορίσαμε τα πρώτα μας KPIs».

Την ίδια στιγμή Ζωή Κορρέ, μια από τις γυναίκες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ιδεών και Product & Planning Manager της Tripinwise, δηλώνει:

«Τα workshops μάς έβαλαν από την αρχή στη διαδικασία να αναπτύξουμε την ιδέα μας, λαμβάνοντας υπόψη πολλές σημαντικές παραμέτρους, όπως οι τρόποι προώθησης, το χρηματοοικονομικό μοντέλο κ.ά.», ενώ ο Γιώργος Κονταξής, CEO & Co-founder της Vivestia, της μοναδικής ομάδας μέχρι τώρα που κατάφερε να βρεθεί στην 1η θέση και στα δύο προγράμματα του επιταχυντή (Επιτάχυνσης & Idea Platform) τονίζει: «Τα mentoring sessions μάς εφοδίασαν με συμβουλές για την κοστολόγηση της υπηρεσίας μας – τις οποίες εφαρμόσαμε -, αλλά και με γνώσεις για την εύρεση πελατών. Μάς έδωσε όλα όσα χρειαζόμασταν για να καταλήξουμε σε αυτό που θέλουμε να δώσουμε στην αγορά βάση της προσφοράς και της ζήτησης».

«Ανατρέχοντας στις ημέρες συμμετοχής μας στο Idea Platform, ξεχωρίζουμε τα mentoring sessions και τα online meetups, τα οποία μάς έδωσαν πολύτιμη ώθηση για την επίτευξη των στόχων μας», αναφέρει ο Στέλιος Χρηστάκης, CEO της Tourmie σχετικά με την εμπειρία του. «Είχαμε την δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με άλλους founders τεχνολογικών startup, κάτι που μας βοήθησε να βελτιώσουμε την αντίληψη μας για την σημασία της σωστής οργάνωσης της ομάδας μας, έχοντας ως στόχο την επίτευξη της μεγαλύτερης παραγωγικότητας», εξηγεί ο ίδιος.