olp1004Πίσω πηγαίνει χρονικά η αξιοποίηση της ΟΛΠ Α.Ε. από την κυβέρνηση και υπάρχει πιθανότητα να δοθεί προτεραιότητα σε άλλα λιμάνια από το ΤΑΙΠΕΔ, πριν ασχοληθεί με τον Πειραιά. Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνάντηση που είχε χθες με τους δημοσιογράφους. Όπως επισήμανε, το ΤΑΙΠΕΔ οφείλει να πάρει κάποια στιγμή αποφάσεις. Είμαστε σε συζήτηση με το ΤΑΙΠΕΔ. Υπάρχει προβληματισμός στο Ταμείο για το πώς θα μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα την περιουσία του ΟΛΠ.

Δεν έχει καταλήξει ούτε το ΤΑΙΠΕΔ σε συγκεκριμένη πρόταση, ούτε η κυβέρνηση στην αποδοχή απόρριψής της. Είναι ακόμη μια περίοδος ζωντανής διαβούλευσης γύρω από τον ΟΛΠ. Οσον αφορά τον φιλικό διακανονισμό του ΟΛΠ με την Cosco, ο υπουργός επισήμανε ότι το θέμα θα πάρει παράταση καθώς δεν έχουν επιλυθεί βασικά νομικά ζητήματα, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η διάθεση και πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει η συμφωνία. Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ψάχνουμε να βρούμε τη νομική φόρμουλα όπου δεν θα ανατρέπει ούτε την κυρίαρχη σύμβαση ούτε θα δημιουργεί προβλήματα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Κρατικό έλεγχο στα τιμολόγια της ακτοπλοΐας και της κρουαζιέρας, ακόμη και αν ο ΟΛΠ προχωρήσει σε οριστική αποκρατικοποίηση, επιθυμεί ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, ώστε το λιμάνι του Πειραιά να μην μετατραπεί σε ένα ακριβό λιμάνι.Μάλιστα, ο κ. Βαρβιτσιώτης έχει ήδη συμφωνήσει με την Ολγα Κεφαλογιάννη και τον Κ. Χατζηδάκη να ζητούν από τον οποιονδήποτε έρχεται και λέει μία δικιά του ιδέα, να έρθει με σαφή πρόταση.

imerisia