Η πιο πρόσφατη Έκθεση Βιομηχανίας της Παγκόσμιας Ταξιδιωτικής Αγοράς (WTM) έδειξε ότι η παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία δεν βλέπει την πανδημία του κορωνοϊού να έχει σημαντικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις για το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με την Έκθεση Βιομηχανίας WTM 2022, από όλους τους υπεύθυνους λήψης ταξιδιωτικών αποφάσεων που συμμετείχαν στην έρευνα, μόνο το 5% είπε ότι τα αυξημένα ποσοστά μόλυνσης από τον COVID πιθανότατα θα είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην επιχείρησή τους το 2023.

« Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια δύσκολων συνθηκών συναλλαγών, είναι ευχάριστο να βλέπεις τους ανώτερους αγοραστές, εκθέτες και επισκέπτες που συμμετείχαν στην έρευνά μας να δείχνουν πραγματική αισιοδοξία ότι οι σκοτεινές μέρες της πανδημίας COVID είναι πίσω τους », δήλωσε η Juliette, Διευθύντρια της WTM London Exhibition.

Από την άλλη πλευρά, το 45%των ερωτηθέντων, συμπεριλαμβανομένων των εκθετών και των ταξιδιωτικών εμπορικών επισκεπτών, δήλωσε ότι το κόστος ζωής είναι πιο πιθανό να επηρεάσει αρνητικά την επιχείρησή τους το 2023.

Άλλες ανησυχίες μεταξύ των στελεχών του κλάδου είναι η τιμή της βενζίνης (13%), ο πόλεμος στην Ουκρανία (12%) και οι τιμές της ενέργειας (10%). Επιπλέον, περίπου το 4% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι φοβάται ότι η επανάληψη του χάους του 2022 στα αεροδρόμια πιθανότατα θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην επιχείρησή τους το επόμενο έτος.

Αν και ο φόβος του COVID δεν είναι τόσο υψηλός όσο αναμενόταν, οι ταξιδιώτες επαγγελματίες ανησυχούν πλέον περισσότερο για την κλιματική αλλαγή. Εργαζόμενοι που εργάζονται σε εταιρείες σε όλη τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν πει ότι η διοίκηση έχει σημαντικό αντίκτυπο όσον αφορά την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Από τον συνολικό αριθμό των 2.506 εργαζομένων που συμμετείχαν σε μια δημοσκόπηση, το 77 τοις εκατό από αυτούς είπε ότι οι υπάλληλοί τους πρέπει να κάνουν αλλαγές στα ταξιδιωτικά τους πρότυπα και είπαν επίσης ότι πιστεύουν ότι οι υπάλληλοί τους έχουν σημαντικό ρόλο στις ταξιδιωτικές πολιτικές της εταιρείας τους.