A380-emiratesΛιγότερα είναι τα χρήματα που ξοδεύουν Έλληνες και ξένοι τουρίστες για τη διατροφή τους σε σχέση με άλλες χρονιές, σύμφωνα με εστιάτορες των νησιών των Βορείων Σποράδων.

Με φειδώ ξοδεύουν τα χρήματά τους πλέον, οι τουρίστες που επισκέπτονται τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο,

Σύμφωνα με ιδιοκτήτες εστιατορίων της Σκιάθου το μεσημέρι η δαπάνη για φαγητό ανά άτομο είναι μικρότερη από 10 ευρώ, ενώ το βράδυ φτάνει τα 15-18 ευρώ.

Αισθητή είναι και η μείωση τζίρου των εστιατορίων στη Σκόπελο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων, Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων της Σκιάθου, Νίκος Νικολάου, επισήμανε τα προβλήματα που προκαλούνται από τον μειωμένο τουριστικό τζίρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το βραδινό γεύμα έχει ελαττωθεί στο μισό τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους τουρίστες.
Πάντως, δεν είναι μόνο τα εστιατόρια αλλά και τα fast food και τα super market, που βλέπουν αυτή τη μείωση.

«Προβλέπω να κλείνουν κάποιες επιχειρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Νικολάου.

Ταχυδρόμος