Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι διαπραγματεύσεις παραγγελίας MAX10 αεροσκαφών Ryanair και Boeing διακόπτονται, όπως ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας. Ο λόγος είναι ότι οι εταιρείες δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν τιμή.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι και οι δύο πλευρές έβαλαν τέλος, μετά από 10 μήνες συνομιλιών.

Οι διαπραγματεύσεις αφορούσαν μια επακόλουθη συμφωνία της παραγγελίας της Ryanair ύψους 22 δις λιρών για 210 Boeing 737-8200. Ήδη ο αερομεταφορέας παρέλαβε τα πρώτα αεροσκάφη τον Ιούνιο.

Η αεροπορική εταιρεία θα παραλάβει έξι από αυτά τα αεροσκάφη φέτος, ενώ τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν έως το 2025. Μέχρι τότε να ελπίζει ότι θα αυξήσει τον στόλο της σε περισσότερα από 600 αεροσκάφη με χωρητικότητα για περισσότερα από 200 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Michael O’Leary: «Δεν μοιραζόμαστε τις αισιόδοξες προοπτικές τιμολόγησης της Boeing»

«Είμαστε απογοητευμένοι που δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε με την Boeing για παραγγελία MAX10, δήλωσε ο Michael O’Leary διευθύνων σύμβουλος της Ryanair.

Ωστόσο, η Boeing έχει μια πιο αισιόδοξη προοπτική για τις τιμές των αεροσκαφών από εμάς.
Εμείς έχουμε πειθαρχημένο ιστορικό να μην πληρώνουμε υψηλές τιμές για αεροσκάφη.

Δεν μοιραζόμαστε τις αισιόδοξες προοπτικές τιμολόγησης της Boeing. Κι αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί και άλλοι μεγάλοι πελάτες της όπως η Delta και η Jet2, έκαναν νέες παραγγελίες στην Airbus, αντί της Boeing».

Πάνω από 600 αεροσκάφη τα επόμενα πέντε χρόνια

Όπως υπογράμμισε ο «έχουμε έναν υπεραρκετό αγωγό παραγγελίας που θα μας επιτρέψει να αναπτυχθούμε έντονα τα επόμενα πέντε χρόνια, με στόλο Boeing 737.

Αυτό θα ανέλθει σε πάνω από 600 αεροσκάφη. Και θα επιτρέψει στη Ryanair να αξιοποιήσει τις εξαιρετικές ευκαιρίες ανάπτυξης που αναδύονται σε όλη την Ευρώπη καθώς η ήπειρος ανακάμπτει από την πανδημία του Covid».