Ο Όμιλος TUI ανακοίνωσε ότι πληρεί τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας από τη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Μετά την έγκριση από τους κατόχους των Senior Notes για παραίτηση από ορισμένους όρους ομολόγων στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Γερμανικό Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης προχώρησε στην έκδοση ομολόγου του Ομίλου 150 εκατ. ευρώ, όπως είχε προγραμματιστεί,  με αρχική διάρκεια έξι ετών και επιτόκιο 9,5% ετησίως.

Μαζί με το πιστωτικό όριο των 1,05 δις ευρώ, ο Όμιλος TUI διαθέτει πλέον 1,2 δις ευρώ και συνολικούς χρηματοοικονομικούς πόρους περίπου 2 δις ευρώ.

Το πακέτο εξασφαλίζει επαρκή ρευστότητα του Ομίλου. Για να καλύψει τις εποχιακές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα 20/21 και να ενισχύσει τη θέση του στο τρέχον ευμετάβλητο περιβάλλον της αγοράς.

“Συνεχίζουμε να λειτουργούμε σε ένα πολύ ασταθές περιβάλλον αγοράς, δηλώνει ο Fritz Joussen, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI.

Οι ταξιδιωτικές συμβουλές και οι διακοπές ταξιδιών στις αγορές και τους προορισμούς μας αλλάζουν συνεχώς. Υπάρχουν ακόμα σημαντικοί περιορισμοί στα παγκόσμια ταξίδια μέσω του COVID-19 και στην επιχείρησή μας.

Αυτό καθιστά τον προγραμματισμό πιο δύσκολο και απαιτεί τεράστια ευελιξία από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Το αυξημένο πακέτο σταθεροποίησης με κρατικά δάνεια θα εξασφαλίσει πάνω από όλα ρευστότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πρέπει να γεφυρώσουμε αυτήν την περίοδο χωρίς σημαντικό κύκλο εργασιών και ταυτόχρονα να επιταχύνουμε την αναδιάρθρωση για την περίοδο μετά το COVID-19”.

Η TUI θα γίνει μια πιο ψηφιακή και αποτελεσματική επιχείρηση, δήλωσε ο Fritz Joussen. Και υποσχέθηκε επίσης να κάνει την TUI μια πιο βιώσιμη τουριστική επιχείρηση, “ακόμα κι αν η τρέχουσα εστίαση πρέπει να δοθεί στην αντιμετώπιση της κρίσης”.

Η TUI έλαβε ένα αρχικό πακέτο σταθεροποίησης τον Μάρτιο 1,8 δις ευρώ. Που βοήθησε στην αναβάθμιση της υπάρχουσας πιστωτικής διευκόλυνσης της, προτού συμφωνηθεί η δεύτερη δόση από την κυβέρνηση.