Η Αττική Οδός σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων τελών που ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου 2019, όπως δήλωσε εχθές ο αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής στην εκπομπή του Alpha 989 “Τρίποντο στην Οικονομία” και τον δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη.

Εξάλλου, είχε διαρρεύσει προ ημερών ότι η κυβέρνηση θα άφηνε να παρέλθει η δικαστική προσφυγή εναντίον της εταιρείας και ότι η Αττική Οδός δεν πρόκειται να αυξήσει τα διόδια.

Υπενθυμίζεται ότι προεκλογικά είχε προκληθεί μεγάλη πολιτική αναταραχή με την ανακοίνωση της Αττικής Οδού περί αύξησης των διοδίων, πρόταση η οποία δεν έγινε αποδεκτή από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση.

Η αύξηση είχε ανακοινωθεί από την Αττική Οδό Α.Ε. λίγο πριν τις εκλογές, με άμεση ισχύ από την 1η Ιουλίου. Ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης εξέδωσε σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με την οποία απέτρεπε την άμεση εφαρμογή των αυξήσεων.

Ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής άφησε να εκπνεύσει η ισχύς της ΠΝΠ, χωρίς να περάσει από τη νέα Βουλή.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

” Όταν η Αττική Οδός ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια, βρισκόμασταν στην αντιπολίτευση. Το στενό κομματικό μας συμφέρον ήταν η τοποθέτησή μας να περιοριστεί στο ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως ξεκαθαρίσαμε επίσης ότι διαφωνούμε με αυτή την αύξηση γιατί είναι κοινωνικά άδικη. Σταθερά στην ίδια θέση επιμείναμε και όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Υπουργείου. Κι έτσι σήμερα, βλέπουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις. Πάνω απ’όλα, το καλό του πολίτη.”