Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για το τουριστικό προφίλ της δυτικής Μάνης, καθώς και για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στην περιοχή, με όχημα την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο δήμαρχος δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας.

«Αυτή τη στιγμή ο δήμος δυτικής Μάνης διαθέτει για τους τουρίστες την πλούσια φυσική του ομορφιά, θάλασσα, βουνό, περιβάλλον. Αυτά γνωρίζουν, δεν διαθέτει, όμως, αυτά. Και γι’ αυτό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια από πλευράς δημοτικής Αρχής να επεκτείνουμε τον χρόνο, να μην είναι δηλαδή από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο. Εχουμε 14 υπέροχα, πετρόκτιστα μονοπάτια που οδηγούν στον Ταΰγετο», επισημαίνει ο δήμαρχος δυτικής Μάνης.

«Σε ό,τι αφορά τα μονοπάτια έχουμε έτοιμες τις μελέτες και, μάλιστα, τώρα ετοιμάσαμε και μια δεύτερη μελέτη για την ανάδειξη του φαραγγιού του Ριντόμου που είναι, κατά την άποψη όσων έχουν περάσει, καλύτερο από της Σαμαριάς. Απλώς δεν έχει αξιοποιηθεί. Ολοκληρώσαμε, λοιπόν, σαν δημοτική Αρχή μια μελέτη και τώρα προσπαθούμε να βρούμε τη χρηματοδότηση για να αναδείξουμε ένα φαράγγι», τονίζει, ο Δημήτρης Γιαννημάρας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/dimitris-giannimaras-ston