Σύνταξη tourismtoday.gr

Την κυκλοφορία μιας νέας και πρώτης στο είδος της σουίτας ψηφιακών εργαλείων για τη μέτρηση των επιπτώσεων του άνθρακα που παράγονται από κατασκευαστικά έργα σε αεροδρόμια, ανακοίνωσε η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).

Σύμφωνα με την IATA “η ανάγκη μείωσης του ενσωματωμένου άνθρακα σε νέα κτίρια,  τερματικούς σταθμούς και διαδρόμους και εγκαταστάσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, γίνεται όλο και πιο επιτακτική”.

Η νέα σουίτα δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία σχεδιασμού και μηχανικής Atkins με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.
Στόχος της είναι να επιτρέψει στα αεροδρόμια να κατανοήσουν καλύτερα και να μετριάσουν την παραγωγή άνθρακα από έργα.

Πρόκειται για τα πρώτα ενσωματωμένα εργαλεία αξιολόγησης άνθρακα σε πρώιμο στάδιο. Και είναι τα μόνα εργαλεία που επικεντρώνονται ειδικά σε κτίρια τερματικών αεροδρομίων.

Τα περισσότερα εργαλεία μετρούν τον άνθρακα σε γενικά κτίρια και το κάνουν σε μεταγενέστερο στάδιο της διαδικασίας σχεδιασμού.
Η ύπαρξη μετρήσεων άνθρακα πολύ νωρίτερα στη διαδικασία σχεδιασμού επιτρέπει στα νέα ειδικά για την αεροπορία εργαλεία να προσθέτουν πολύ μεγαλύτερη αξία, λέει η IATA.

Η νέα ψηφιακή εργαλειοθήκη θα βοηθήσει τα αεροδρόμια να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους παρέχοντας μια πλατφόρμα αξιολόγησης και μείωσης των επιπτώσεων του άνθρακα για τις νέες εξελίξεις στα αεροδρόμια.