Ο Άγιος Νικόλαος δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία που παρουσιάζεται για μια ουσιώδη παρέμβαση στο εμπορικό κέντρο της πόλεως, που μπορεί να ανανεώσει την εικόνα, την αντίληψη και τη λειτουργικότητά του, καθιστώντας το πιο φιλικό και ελκυστικό στον επισκέπτη και καταναλωτή.

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Οδυσσέας Παπαδάκης, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση που έχει συγκαλέσει το σωματείο για την Κυριακή 24 Ιουνίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, με θέμα την προετοιμασία της πρότασης που σκοπεύει να καταθέσει στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου», που προκηρύχθηκε πρόσφατα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική. Το πρόγραμμα αυτό υπαγορεύει την ανάγκη επίτευξης συνεργειών μεταξύ των Ο.Τ.Α. που αποτελούν τους Δικαιούχους της Δράσης και των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων, ως συνδικαιούχων, στη βάση της αναβάθμισης και αύξησης της ελκυστικότητας των εμπορικών περιοχών, τόσο για τους κατοίκους των αστικών κέντρων όσο και για τους επισκέπτες τους.

Για τα ζητήματα αυτά η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου είχε ευκαιρία να ενημερωθεί διεξοδικά στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΣΕΕ στην Αθήνα πριν μερικές ημέρες, όπου τονίστηκε και η υποχρέωση που έχουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι απέναντι στις τοπικές επιχειρηματικές κοινότητες που εκπροσωπούν, να διαδραματίσουν το σημαντικό ρόλο που τους αναλογεί, για την επιτυχία των έργων που θα επιλεγούν προς υλοποίηση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης είναι 50.000.000 ευρώ και η ενίσχυση ανέρχεται στο 100%. Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβάλλονται από σχήματα που θα αποτελούνται από Ο.Τ.Α. ως δικαιούχοι και τους τοπικούς Εμπορικούς Συλλόγους ή τα οικεία Επιμελητήρια ως συνδικαιούχους.