thessaloniki2902«Άνοιγμα» στη μεγάλη ρωσική αγορά επιχειρεί η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τη δημοτικότητα της πόλης στο ρωσικό κοινό, αλλά και τη σημαντική αύξηση του αριθμού των διανυκτερεύσεων Ρώσων επισκεπτών στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, την περσινή χρονιά. Για να προχωρήσουν συμφωνίες με ρωσικά πρακτορεία, για να ενισχυθεί ο city break τουρισμός δώδεκα μήνες το χρόνο και να προωθηθεί ο τουρισμός συνεδρίων, εκδηλώσεων, εκθέσεων και ταξιδιών κινήτρων (MICE/ Meetings, Incentives, Conferences, Events), η ΕΞΘ και η αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines φιλοξένησαν για ένα τετραήμερο (27-30 Μαρτίου) στη Θεσσαλονίκη 14 Ρώσους τουριστικούς πράκτορες από τα πιο αντιπροσωπευτικά ταξιδιωτικά γραφεία της Μόσχας. 

Μάλιστα στο workshop που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace, οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες είχαν B2B συναντήσεις με εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων της Θεσσαλονίκης και στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ώστε να συμπεριληφθεί η πόλη στα τουριστικά πακέτα που προωθεί η χώρα τους. 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έτυχε και της αντίστοιχης προβολής στα μέσα ενημέρωσης, καθώς συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, αφού οι Ρώσοι τουρίστες εμφανίζουν και νέα δυναμική για το 2014 και μάλιστα με αυξητικές τάσεις. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη, οι επισκέπτες 

είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την άρτια ξενοδοχειακή υποδομή, να ξεναγηθούν σε αξιοθέατα, να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα και να απολαύσουν τις βόλτες τους στην αγορά και στα νυχτερινά στέκια της πόλης. Η ΕΞΘ ευχαριστεί τα ξενοδοχεία Mediterranean Palace, The Met και Hyatt, το Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης, το Σύνδεσμο Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης και πιο συγκεκριμένα το πρακτορείο Excellent Travel Services για τις υπηρεσίες μεταφοράς, καθώς και το εστιατόριο Aldebaran.