ουριστικά σημεία σε ολόκληρη την Ιαπωνία αρνούνται τους ξένους τουρίστες λόγω της κακής συμπεριφοράς τους, σύμφωνα με τα Ιαπωνικά Μέσα.
Ένας αυξανόμενος αριθμός τουριστικών τοποθεσιών, από ναούς έως εστιατόρια, στρέφονται κατά μεγάλων ομάδων ξένων επισκεπτών.

Στο ναό Nanzoin στο Sasaguri στο Φουκουόκα -γνωστός για το μεγάλο  άγαλμα του Βούδα- επιγραφές σε 12 γλώσσες λένε στους τουρίστες ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι.
Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα The Asahi Shimbun, ο αρχιερέας του ναού κατηγορεί τους τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια ότι δεν σέβονται τον χώρο. Ανεβαίνουν στις στέγες των ναών και κάνουν μπάνιο στον ιερό καταρράκτη.

Ο ιδιοκτήτης του παραδοσιακού μπαρ izakaya δεν δέχεται ξένους τουρίστες λέγοντας τους ότι είναι πλήρης. Όπως υποστηρίζει ομάδες τουριστών που έτρωγαν στον εξωτερικό χώρο του μπαρ, πέταγαν κάτω τα τσιγάρα τους.

Εκπρόσωπος του Εθνικού Γραφείου Τουρισμού της Ιαπωνίας επισημαίνει ότι έχουν επίγνωση περιπτώσεων υπερτουρισμού. Οι κάτοικοι κάποιων τουριστικών hotspots έχουν επηρεαστεί από την αύξηση του αριθμού των ξένων τουριστών.