Σταθερή αύξηση καταγράφουν τα bleisure ταξίδια. Συγκεκριμένα, το 75% όσων ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους επέκτειναν τα ταξίδια τους για λόγους αναψυχής το 2018. Αυτό προέκυψε από έρευνα των Great Hotels of the World.

Μάλιστα η εν λόγω τάση είναι ιδιαίτερα υψηλή μεταξύ όσων πραγματοποιούν πέντε ή περισσότερα ταξίδια σε ένα χρόνο.

Επιπλέον, σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων έκαναν ταξίδια σε προορισμούς που απαιτούσαν πτήσεις τεσσάρων ή περισσότερων ωρών. Ωστόσο μόνο μόνο το 30% κάνει συχνά αυτό το ταξίδι, δηλαδή τρεις ή περισσότερες φορές το χρόνο.

Επιπλέον, το 50% των συχνών ταξιδιωτών επιλέγουν πολυτελή ξενοδοχεία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για όσους ταξιδεύουν λιγότερο για επαγγελματικούς λόγους είναι 20%.

Οι περιστασιακοί ταξιδιώτες σε ποσοστό 10% επιλέγουν τα πολυτελή ξενοδοχεία.

Online κράτηση ή μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου

Ποσοστό 59% των bleisure ταξιδιώτων έκαναν κράτηση για το κομμάτι αναψυχής του ταξιδιού τους απευθείας με τον πάροχο διαμονής. Οι συχνοί ωστόσο ταξιδιώτες προτειμούν να κάνουν τις αντίστοιχες κρατήσεις μέσω πρακτορείου ταξιδίων.

Ποιοι συνοδεύουν τους bleisure ταξιδιώτες

Το 56% των ταξιδιωτών επέλεξε φίλους ή την οικογένειά τους να τους συνοδέψει στα bleisure ταξίδια τους. Το 43% προτίμησε να ταξιδέψει μόνο του. Ένα μόλις άτομο πήρε μαζί του το 72% των bleisure ταξιδιωτών.

Που μένουν οι bleisure ταξιδιώτες

Το 72% των ερωτηθέντων παρέμεινε στην ίδια κατοικία τόσο για το επιχειρηματικό όσο και για το τμήμα αναψυχής του ταξιδιού τους. Μεταξύ αυτών που άλλαξαν, το 42%  επέλεξε ένα φθηνότερο ξενοδοχείο, ενώ το 38% επέλεξε τη διαμονή σε διαμέρισμα Airbnb.