Σύνταξη: tourismtoday.gr

Αρκετοί δημοφιλείς προορισμοί καταγράφουν μια απότομη ανοδική τάση κρουσμάτων COVID-19. Και δίνουν μάχη να σώσουν την θερινή σεζόν.
Η καμπύλης της πανδημίας κινείται με σκαμπανεβάσματα όσον αφορά στις λοιμώξεις παγκοσμίως.

Αυτές οι χώρες περιλαμβάνουν ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς προορισμούς όπως η Κύπρος ή η Τουρκία.
Πολυτελείς προορισμοί όπως οι Μπαχάμες, οι Μαλδίβες και η Κόστα Ρίκα αγωνίζονται επίσης με την αύξηση των λοιμώξεων.

Τουρκία: Αυστηρό κλείδωμα λόγω θερινής περιόδου

Η κατάσταση στην Τουρκία είναι πολύ ανησυχητική. Στις 16 Απριλίου η χώρα κατέγραψε 63.000 νέες λοιμώξεις. Για αυτόν τον λόγο, ανακοινώθηκε ένα «ολοκληρωμένο κλείδωμα».

Σύμφωνα με αυτά τα μέτρα, όλες οι επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια και καφετέριες, θα μείνουν κλειστά έως τις 17 Μαΐου. Οι πολίτες επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο για ψώνια. Οι μετακινήσεις μεταξύ πόλεων γίνονται μόνο με άδεια.

Ο στόχος αυτού του κλειδώματος είναι να σώσει τη φετινή θερινή περίοδο. Ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει να μειώσει τον αριθμό των λοιμώξεων στο ελάχιστο στην κατάλληλη στιγμή για την κύρια σεζόν. Με στόχο να μην επαναληφθεί το φιάσκο του τουρισμού (-70%) του περασμένου καλοκαιριού.

Κόστα Ρίκα και Μαλδίβες

Στην Κόστα Ρίκα, παρά το lockdown τους τελευταίους μήνες, οι νοσηλείες COVID-19 βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής δεν έχει ακόμη προχωρήσει όσον αφορά τον εμβολιασμό. Μέχρι στιγμής μόνο οι ηλικιωμένοι έχουν εμβολιαστεί. Και τώρα αυξάνει ανάλογα τα μέτρα.

Όσον αφορά στις Μαλδίβες, ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων είναι χαμηλός λόγω του μικρού πληθυσμού, αλλά υψηλός σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό.
Οι τελευταίοι αριθμοί δείχνουν υψηλή αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων (386 νέες λοιμώξεις σε μία ημέρα την περασμένη εβδομάδα). Αν και πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο 6 από αυτές καταγράφηκαν σε νησιά του θερέτρου.

Ταϊλάνδη και Τυνησία

Γενικά, οι μεταλλάξεις φαίνεται να προκαλούν φόβο και σε άλλες χώρες. Ένας άλλος δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός με πρόβλημα είναι η Ταϊλάνδη.
Η χώρα “σφίγγει” ξανά τα μέτρα αφού ο αριθμός των περιπτώσεωνCOVID-19 αυξήθηκε σημαντικά τον Απρίλιο.

Τα ξενοδοχεία στο Πουκέτ είναι πλέον κλειστά. Και κανείς δεν μπορεί να μετακινηθεί ελεύθερα μεταξύ μεμονωμένων επαρχιών.

Η Τυνησία επιβάλλει επίσης αυστηρότερους περιορισμούς ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης της κατάστασης.

Η κυβέρνηση της Τυνησίας αποφάσισε ότι από τις 3 Μαΐου όλοι οι ξένοι επισκέπτες θα πρέπει να υποβληθούν σε μια επταήμερη καραντίνα, με πρόσθετες δοκιμές PCR την 5η και 7η ημέρα.