Ο οδηγός MICHELIN αποκάλυψε τα σχέδιά του για να λανσάρει μια νέα αναγνώριση που θα αναγνωρίζει τις «εγκαταστάσεις που προσφέρουν εξαιρετικές ξενοδοχειακές και ταξιδιωτικές εμπειρίες».

Παρόμοια με το καθιερωμένο MICHELIN Star του ομίλου για εστιατόρια, το κλειδί “MICHELIN Key” θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία και καταλύματα που ελέγχονται ανώνυμα και ενδεχομένως θα τους απονέμεται το Κλειδί.

Ο Οδηγός MICHELIN είπε ότι οι ομάδες του είχαν επιλέξει περισσότερα από 5.000 ακίνητα σε όλο τον κόσμο, με την πρώτη επιλογή MICHELIN Key να δημοσιεύεται το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Δεν είναι σαφές εάν το σύστημα κλειδιού θα ακολουθήσει την ίδια αναγνώριση ενός, δύο και τριών αστέρων που απονέμεται από τους οδηγούς MICHELIN Star.

Ο όμιλος είπε ότι «Σε απάντηση στην υπερτυποποίηση των καταλυμάτων (σχεδιασμός, εσωτερική διακόσμηση, προσοχή στη λεπτομέρεια στο δωμάτιο κ.λπ.), επιθυμούμε να προκαλέσουμε τη συγκίνηση των πελατών κατευθύνοντάς τους προς καταστήματα που διαπρέπουν σε όλους τους τομείς – αρχιτεκτονικές επιλογές , την τέχνη της δεξιοτεχνίας και της λεπτομέρειας για να κάνεις μια δουλειά και να διεκδικείς τη δική σου προσωπικότητα».

Πρόσθεσε ότι ο οδηγός θα συνιστούσε ξενοδοχεία σε 120 χώρες, «με ποικίλα εύρη τιμών και διαφορετικά στυλ», με βάση τα ακόλουθα πέντε κριτήρια:

  • Ένας προορισμός από μόνος του: το ξενοδοχείο συμβάλλει στην τοπική εμπειρία
  • Αριστεία στην αρχιτεκτονική και την εσωτερική διακόσμηση
  • Ποιότητα και τακτική εξυπηρέτηση, άνεση και συντήρηση
  • Μοναδικότητα που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα του ιδρύματος, τον μοναδικό του χαρακτήρα
  • Συνέπεια μεταξύ της ποιότητας της εμπειρίας και της τιμής που καταβάλλεται

Η MICHELIN είπε ότι η επιλογή είχε αναπτυχθεί «ανεξάρτητα από τις υπάρχουσες ετικέτες και χωρίς προκαθορισμένες ποσοστώσεις», πράγμα που σημαίνει ότι τα ξενοδοχεία θα μπορούσαν να δουν να τους απονέμεται ένα κλειδί ή κλειδιά για το ίδιο το ακίνητο, παράλληλα με τα αστέρια για τα εστιατόριά τους.

Ο όμιλος διαθέτει ήδη μια πλατφόρμα για κρατήσεις επιλεγμένα ξενοδοχεία, αν και προς το παρόν χωρίς αναγνώριση κλειδιού.