Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) και η Αρχή Τουρισμού του Παναμά (ATP) έχουν ξεκινήσει τον διαγωνισμό Καινοτόμων Κοινοτικών Τουριστικών Εμπειριών.

Ο διαγωνισμός θα προωθήσει καινοτόμες τουριστικές εμπειρίες που ενθαρρύνουν τη διατήρηση και την ανάπλαση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Παναμά και την ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων.

Οι πέντε Διαδρομές Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Παναμά

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού θα αντικατοπτρίζουν τις πέντε Διαδρομές Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Παναμά που καθιερώθηκαν στο Γενικό Σχέδιο Αειφόρου Τουρισμού 2020-2025:

  • Διαδρομή Γέφυρα του Κόσμου
  • Διαδρομή Χωνευτηρίου Πολιτισμών
  • Διαδρομή Δασών της Ζωής
  • Πουλιά στον Παράδεισο
  • Θαύματα του Ωκεανού

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα είναι ανοιχτές έως τις 15 Μαρτίου 2023. Ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού θα λάβει ένα έπαθλο 25.000 δολαρίων σε υποδομή για την κοινότητα της νικητήριας εμπειρίας και ένα μέρος για να εκθέσει την εμπειρία στο Adventure Travel World Summit 2023 στην Ιαπωνία.

Οι πέντε εμπειρίες φιναλίστ θα λάβουν ένα μάθημα από την UNWTO Tourism Online Academy, ένταξη στο Δίκτυο Καινοτομίας του UNWTO, με παγκόσμια προβολή μέσω των καναλιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης του UNWTO, 2.000 δολάρια ο καθένας και μια θέση για καθέναν από τους 5 φιναλίστ στο Adventure Next Latin America 2023 για να προωθήσει τις εμπειρίες του.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η τεχνολογία και το αυξανόμενο αίσθημα ευθύνης δημιούργησαν την ανάγκη ανάπτυξης νέων μετασχηματιστικών προϊόντων που να είναι πιο περιεκτικά και βιώσιμα, και με αυτόν τον ανταγωνισμό προωθούμε μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Zurab Pololikashvili, Γενικός Γραμματέας του UNWTO.

Με αυτόν τον διαγωνισμό που ξεκίνησε μαζί με τον UNWTO, ο Παναμάς επιδιώκει όχι μόνο να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα επισκεπτών, αλλά κυρίως για να μεταμορφώσει τη χώρα μέσω του τουρισμού, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών, διατηρώντας και αναζωογονώντας τους φυσικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς της.