Η Traveltech for Scotland δημιούργησε ένα δωρεάν διαδικτυακό μάθημα για να βοηθήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις να βρουν και να χρησιμοποιήσουν τις κατάλληλες ψηφιακές τεχνολογίες.

Το «Getting Started with Travel Technology» είναι μια συνεργασία μεταξύ Σκωτσέζων και διεθνών εμπειρογνωμόνων από όλους τους τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένων των συνεισφορών από την Q-Line Consulting, την ScotBeer Tours, το Stampede και το Tourism Marketing Agency.

Η διαδραστική εμπειρία μάθησης αποτελείται από σύντομα βίντεο μαθητών και πρακτικές εργασίες που οι επιχειρήσεις μπορούν να επιδιώξουν σε ενότητες με τον δικό τους ρυθμό.

Το μάθημα ακολουθεί τα πέντε στοιχεία του ταξιδιού του πελάτη: όνειρα, προγραμματισμός, κράτηση, εμπειρία και κοινή χρήση.

Στόχος του είναι να εξοπλίσει τις επιχειρήσεις με μια «εργαλειοθήκη traveltech» που περιλαμβάνει προτεινόμενα σκωτσέζικα και διεθνή προϊόντα ταξιδιωτικής τεχνολογίας και πώς μπορούν να εφαρμοστούν σε αυτό το ταξίδι πελατών.

Έχοντας ολοκληρώσει το μάθημα, οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν τη χρήση τεχνολογιών που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και την εμπειρία του χρήστη.

Η ανάπτυξη του μαθήματος χρηματοδοτήθηκε από το Edinburgh Futures Institute, μέρος του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, και το Scottish Funding Council.

Φιλοξενείται στην πλατφόρμα FutureLearn.