Περίπου το 33% των ταξιδιωτών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) σκοπεύουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό τους επόμενους 3-6 μήνες σε σύγκριση με το 25% στη Σαουδική Αραβία και το 20% στην Αίγυπτο.

Αυτό αποκαλύπτουν τα ταξιδιωτικά δεδομένα από το παγκόσμιο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης του Τουρισμού στην περιοχή Μέση Ανατολή-Βόρεια Αφρική (MENA).

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για την ενίσχυση της καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού στον τομέα του τουρισμού, στην περιοχή, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) σε συνεργασία με την Google.

Κορυφαίες ερωτήσεις

Τα δεδομένα της Αναζήτησης Google δείχνουν ότι οι κορυφαίες ερωτήσεις σχετικά με τα ΗΑΕ, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο σχετίζονται με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς COVID-19.
Όπως, «είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στο Ντουμπάι αυτή τη στιγμή;», «είναι ανοιχτή η Μέκκα για τουρισμό;», ή «είναι η Αίγυπτος στη λίστα καραντίνας;».

Τάσεις στην αναζήτηση Google

Από την πρόσφατη ανακοίνωση του εμβολίου πριν από δύο εβδομάδες, τα ερωτήματα που σχετίζονται με τις πτήσεις και τη διαμονή στα ΗΑΕ αυξήθηκαν ραγδαία για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας, σε σύγκριση με μια βραδύτερη ανάπτυξη στη Σαουδική Αραβία λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Όσον αφορά στις εξερχόμενες πτήσεις, η πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι το 33% των ταξιδιωτών των ΗΑΕ σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό τους επόμενους 3-6 μήνες σε σύγκριση με το 25% στη Σαουδική Αραβία και το 20% στην Αίγυπτο.

Η πανδημία έχει επίσης μετατοπίσει ορισμένα ταξιδιωτικά ενδιαφέροντα.
Για παράδειγμα, έχει σημειωθεί αύξηση των διαδικτυακών αναζητήσεων για οικολογικό και βιώσιμο τουρισμό στη Σαουδική Αραβία 90%, στα ΗΑΕ 35% και στην Αίγυπτο 20%.