«Η Κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι αποφασίζει εν κρυπτώ, με άγνωστα κριτήρια και αδιαφορώντας για τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας για την τύχη της έκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», τόνισε σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

“Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Μαΐου, υπάρχει αλλαγή στην δανειακή σύμβαση της Ελληνικής Πολιτείας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και αποδέσμευση της προόδου αξιοποίησης της έκτασης του αεροδρομίου, με την χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι.

Πρόκειται για την περίφημη σύμβαση που η Κυβέρνηση της ΝΔ κρατάει εδώ και 5 χρόνια ως επτασφράγιστο μυστικό και αρνείται να την καταθέσει στη Βουλή όπως κατ’ επανάληψη έχουμε ζητήσει, για να μάθουμε τους όρους της. Πότε και με ποιο τρόπο συνέβη αυτό το γεγονός; Τι άλλαξε στη σύμβαση; Πώς καλύπτεται το η χρηματοδότηση για το νέο αεροδρόμιο;

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι η εντολή που δόθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή στο ΤΑΙΠΕΔ, αφορά μόνο την έκταση που καλύπτει το αεροδρόμιο και όχι το σύνολο των 3.600 περίπου στρεμμάτων της προς αξιοποίηση περιοχής. Πότε, πώς και για ποιο λόγο προέκυψε αυτή η αλλαγή στον σχεδιασμό; Τι εξυπηρετεί αυτή η τμηματοποίηση της έκτασης;

Η Κυβέρνηση είναι υπόλογη για μια ακόμη φορά. Και οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις. Γι’ αυτό και θα φέρουμε το ζήτημα στη Βουλή, ζητώντας αυτές τις απαντήσεις και επαναλαμβάνοντας την απαίτηση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας: Καμία απόφαση για την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» ερήμην της, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή», πρόσθεσε.