Ελπίδες ότι θα μπορέσει να βρεθεί λύση στο αίτημα των τοπικών κοινωνιών του Αργοσαρωνικού για τακτικότερη σύνδεση με τον Πειραιά δημιούργησαν οι αλλεπάλληλες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη αργά χτες το απόγευμα.

Ο υπουργός αρχικά συναντήθηκε με του δημάρχους του Αργοσαρωνικού και τον αντιπεριφερειάρχη όπου ετέθησαν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την αποδρομολόγησης πλοίων, ενώ αργότερα έγινε δεύτερη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων.

Οι δύο πλευρές μετά τη διαμεσολάβηση του υπουργείου φαίνεται να έχουν αποκτήσει αλληλοκατανόηση, σχολιάζουν καλά πληροφορημένες πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν το περιεχόμενο των συζητήσεων που έγιναν, και έτσι τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να υπάρξει κάποια αλλαγή στάσης και από τις δύο πλευρές.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι προορισμών όπως οι Σπέτσες, η Ύδρα, τα Μέθανα και ο Πόρος διαμαρτύρονται εντόνως για τα λιγότερα δρομολόγια που καλύπτουν φέτος την συγκοινωνία τους με τον Πειραιά, με πολλαπλές επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες.

Από την πλευρά τους οι ακτοπλοϊκές επιχειρούν να ανταπεξέλθουν τα υψηλότατα κόστη των καυσίμων και την μειωμένη επιβατική κίνηση. Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στο μέσο της σαιζόν, η έστω και τώρα εξεύρεση λύσης που να εξυπηρετεί καλύτερα την υπόθεση είναι σημαντική.

Σημειώνεται πως νωρίτερα τη Δευτέρα τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη δέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο Προεδρικό Μέγαρο και ενημερώθηκε για θέματα αρμοδιότητάς του μεταξύ των οποίων και της ακτοπλοΐας.

Η. Μπέλλος

Πηγή: capital