Νέα τάση ερχόμενη κατευθείαν από την Ασία, αποτελεί ο βιοφιλικός σχεδιασμός. Χρησιμοποιείται μέσα στην οικοδομική βιομηχανία για την αύξηση της συνδεσιμότητας των κατοίκων στο φυσικό περιβάλλον. Αυτό γίνεται μέσω της χρήσης της άμεσης φύσης, της έμμεσης φύσης και των συνθηκών χώρου και χώρου.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Σιγκαπούρη δημιουργεί ένα θέρετρο Super Low Energy (SLE) στην πίσω αυλή του Εθνικού ζωολογικού κήπου της πόλης.

Οι αρχιτέκτονες της WOW, σε συνεργασία με την Banyan Tree Holdings Limited, σχεδιάζουν δέντρα με σχήματα σπόρων.

Στόχος είναι μέσω της στήριξης της χλωρίδας και της πανίδας της Σιγκαπούρης, να γίνει τελικά προορισμός για τους λάτρεις της φύσης.

Τα 338 δωμάτια θα διαθέτουν εκπληκτική θέα στην τροπική βλάστηση.

Το εν λόγω θέρετρα θα διατηρήσει το ήμισυ των δέντρων στο χώρο ενώ θα φυτεύουν και νέα αυτόχθονα είδη. Επίσης θα χρησιμοποιηθούν ηλιακοί συλλέκτες και φυσικός εξαερισμός.

Οι επισκέπτες θα κληθούν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακά τους με τη σωστή διάθεση των απορριμμάτων τροφίμων.

Πως θα κάνετε το ξενοδοχείο βιοφιλικό ;

  1. Ενσωματώστε την τοπική βλάστηση στην ιδιοκτησία σας. Είτε πρόκειται για εξωτερικούς χώρους είτε για εσωτερικούς χώρους κοντά σε δωμάτια και γραφεία.
  2. Επανασχεδιάστε τις ανέσεις και τις προσφερόμενες ώστε να αντικατοπτρίζουν ένα μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα.
  3. Προσθέστε δραστηριότητες που προωθούν τον τοπικό βιότοπο είτε πρόκειται για φύτευση δένδρων, για βόλτες στην φύση, είτε για τη μείωση των απορριμμάτων τροφίμων.