Υπό την αιγίδα των Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του ΕΛΓΟ, πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ Αθήνας, το «1ο Διεθνές Συνέδριο Γαστρονομικού Τουρισμού».
Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το ΤΕΙ Αθήνας και τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιά Νήσων, με κύριο στόχο να φέρει σε επαφή τους φορείς της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας με τους εκπροσώπους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προκειμένου να συμπράξουν σε ενέργειες ανάπτυξης και προβολής του γαστρονομικού τουρισμού.
Πρόκειται για μια ακόμη δράση που υποστήριξε ο ΕΟΤ στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού για την προώθηση στο των θεματικών μορφών τουρισμού της χώρας μας .
Στις εργασίες του συνεδρίου έλαβαν μέρος μέλη της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου, ενώ κεντρικοί ομιλητές θα είναι η Roberta Garibaldi (Scientific Director of East Lombardy, European Region of Gastronomy 2017, Italian Association of Tourism Sciences) και ο πρόεδρος της CEUCO (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας) Carlos Martin Cosme.