Διεθνές συνέδριο με θέμα “August tales project for Zakynthos” το οποίο συνδιοργανώνουν το Τμήμα Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Πολυτεχνείο του Τορίνο Ιταλίας, πρόκειται να λάβει χώρα στη Ζάκυνθο το Φεβρουάριο.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Διοικητήριο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα βρεθούν στη Ζάκυνθο 35 περίπου επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου και να μιλήσουν για ειδικά θέματα, αφού κατά την παραμονή τους θα έχουν τη δυνατότητα επαφών με τις τοπικές αρχές και εκπροσώπους φορέων ενώ θα επισκεφθούν διάφορα μέρη της πόλης και των τουριστικών περιοχών.

Μάλιστα, στη Ζάκυνθο βρίσκεται αυτές τις ημέρες για τα οργανωτικά του συνεδρίου η κ. Ελένη Γκρίμπα η οποία είναι υποψήφια διδάκτωρ Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά και γεωπόνος.

Επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα του συνεδρίου θα παρουσιαστούν λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 6 Μαρτίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στη Ζάκυνθο θα παρουσιαστούν τρεις θεματικές ενότητες που θα συνδέουν την αρχιτεκτονική με το περιβάλλον και οι συμμετέχοντες θα κάνουν παρουσιάσεις αφού πρώτα περιηγηθούν σε διάφορα μέρη όπως και στην πόλη της Ζακύνθου, η οποία ισοπεδώθηκε από τη σεισμοπυρκαγιά του 1953 και έκτοτε αναζητεί την ταυτότητά της.

1η ενότητα: το κτίριο του ΞΕΝΙΑ. Θα γίνει αναφορά στην ανάγκη επισκευής και συντήρησή του ώστε να λειτουργήσει ως πόλος έλξης για το τουριστικό προϊόν

2η ενότητα: το κέντρο της πόλης. Θα δοθούν στοιχεία και πληροφορίες για τη μορφή της πόλης της Ζακύνθου μετά τους σεισμούς αφού από τότε άλλαξε η εικόνα της.

3η ενότητα: το θαλάσσιο πάρκο. Θα γίνει περιήγηση των φοιτητών στο βιότοπο και θα ακολουθήσει ενημέρωση για το περιβάλλον και τις χρήσεις του, για την τουριστική ανάπτυξη και τον οικοτουρισμό. Η γλώσσα του συνεδρίου θα είναι τα αγγλικά και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.