Ο ρόλος των κινηματογραφικών φεστιβάλ για διεθνή προβολή, ο κινηματογραφικός Τουρισμός στην Ελλάδα και τα νομικά και οικονομικά πλαίσια για δυνατότητα επένδυσης ενός παραγωγού στην Ελλάδα είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν το «15ο Διεθνές Συνέδριο για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό Αμοργού ΥΠΕΡΙΑ» και το «8ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού» που διοργανώνει ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θολαρίων Αμοργού.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δράσεις που θα προβάλλουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού της Αμοργού, όπως τον γαστρονομικό, τον περιπατητικό και τον θρησκευτικό τουρισμό, αλλά και τον τουρισμό ευεξίας.

Βασικός στόχος των διοργανωτών είναι η ενίσχυση της επισκεψιμότητας και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί, η προώθηση ήπιων εναλλακτικών μορφών τουρισμού και η ανάδειξη, μέσω των ταινιών μικρού μήκους που θα προβληθούν, ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης.

Και οι δύο διοργανώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και θα πραγματοποιηθούν από τις 25 έως τις 30 Οκτωβρίου.