Επίσημη έναρξη σήμερα, για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου.

Μετά το προφεστιβαλικό ταξίδι του σε διάφορα σημεία του νησιού -κι αφού μάγεψε με τις μελωδίες του επισκέπτες και κατοίκους- ρίχνει “άγκυρα” στον Μόλυβο.

Το ταξίδι στον κόσμο της κλασικής μουσικής συνεχίζεται από σήμερα και μέχρι τις 19 Αυγούστου στο Κάστρο του Μολύβου που ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί 21 μουσικούς, περιζήτητους δεξιοτέχνες που έχουν φτάσει στην Λέσβο από διάφορα μέρη του κόσμου.

Για 4 μέρες οι διακεκριμένοι ερμηνευτές θα δημιουργήσουν μοναδικά μουσικά σύνολα με στόχο να εξερευνήσουν την ιαματική δύναμη της μουσικής και να προσεγγίσουν την έννοια της “Κάθαρσης” που αποτελεί την φετινή θεματική του Φεστιβάλ.

Από τις 9 εώς και τις 13 Αυγούστου το Φεστιβάλ ταξίδεψε σε ξεχωριστά μέρη της Λέσβου, με την υποστήριξη και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η κλασική μουσική συνάντησε στα Χύδηρα την οινογνωσία, στον κόλπο της Γέρας τα ιαματικά λουτρά, στο Σίγρι το απολιθωμένο δάσος και στο Ιερό του Μέσσου το κοινό των Λεσβιακών πόλεων κατά την αρχαιότητα.

Ήδη επισκέπτες και δημοσιογράφοι έχουν φτάσει από το εξωτερικό ειδικά για να παρακολουθήσουν το φετινό πρόγραμμα συναυλιών. Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την σημαντική υποστήριξή της.