Διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο προτίθεται να προκηρύξει η Εκκλησία σύμφωνα με δηλώσεις σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου με αφορμή τα όσα συζητήθηκαν στο αναπτυξιακό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια του οποίου το ζήτημα της πολυφωτογραφημένης ακτής βρέθηκε στο προσκήνιο.

Υπενθυμίζεται πως το αναπτυξιακό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας κατέληξε στην πρόταση για τη δημιουργία ενός φορέας διαχείρισης της περιοχής, ωστόσο ο Μητροπολίτης Δωδώνης που παρευρέθηκε στο συνέδριο κάνοντας μια σύντομη παρέμβαση, υπογραμμίζει πως οι πρωτοβουλίες της Εκκλησίας για συνεργασία με το Δήμο, δυστυχώς έπεσαν στο κενό.

«Στο συνέδριο ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα, αλλά δεν μας είπαν ποιος έκοψε την ράμπα . Ακόμη βρισκόμαστε στην αναμονή. Απηύθυνα κάλεσμα στους Συλλόγους Ξενοδόχων, στο Ελληνικό Κράτος και δεν είχα καμία ανταπόκριση. Θα κάνουμε λοιπόν μια διεθνή προκήρυξη και ια περιμένουμε προτάσεις από ξένες εταιρείες για το καλύτερο. Μας έκλεισαν το κατάστημα που λειτουργούσε εκεί και θα μπορούσε να έχει φύλαξη, καθαριότητα και ακόμη τρώγονται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δωδώνης επαναλαμβάνοντας ακόμη μια φορά πως η πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος κατά το πρόσφατο παρελθόν αφορούσε αποκλειστικά την κατανομή των εσόδων.

«Συνδιαχείριση προϋποθέτει και μια πρόταση για το τι θα κάνουμε, όχι πως θα μοιράσουμε τα έσοδα» σχολίασε ασκώντας παράλληλα και δριμεία κριτική στη Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου.

Η νέα τουριστική σεζόν πάντως ξεκίνησε με την περιοχή που ειδικά φέτος θα δεχτεί δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες να παραμένει στην ίδια κατάσταση και αυτό που αναμένεται το προσεχές διάστημα είναι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Δήμο με πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού και δαπάνη ιδιώτη για την περίφραξη του πλοίου Παναγιώτης.