Παγκόσμια αύξηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών από τουρίστες, σημειώθηκε τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Παρά τις προσπάθειες να σταματήσει το φαινόμενο οι τουρίστες συχνά εκμεταλλεύονται τη φτώχεια, την ανομία και την έλλειψη της αστυνομικής επιτήρησης για να παρενοχλήσουν τα παιδιά.

Για το θέμα πραγματοποιείται διεθνής σύνοδος κορυφής 6-7 Ιουνίου στο συνεδριακό κέντρο της Μπογκοτά στην Κολομβία.

Η Helen Marano, Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων του Παγκόσμιου Οργασμισμού Τουρισμού WTTC δήλωσε πως υποστηρίζει την πρωτοβουλία και είναι ζωτικής σημασίας να εμπλακεί ο ιδιωτικός τομέας για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης.

Η διεθνής σύνοδος κορυφής για την προστασία των παιδιών στον ταξιδιωτικό τομέα θα φέρει σε επαφή κορυφαίους ηγέτες των Ηνωμένων Εθνών, κυβερνήσεις, ταξιδιωτικούς πράκτορες, ξενοδοχεία και άλλες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις, εταιρείες κρατήσεων, αστυνομικές αρχές, διεθνείς ΜΚΟ και οργανώσεις για να συζητήσουν υπέρ της προστασίας των παιδιών και να βρουν τρόπους δίωξης των εγκληματιών αλλά και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

“Η Κολομβία, ως μέλος της Ομάδας Δράσης για την προστασία των παιδιών της GARA για την Αμερική, επιβάλλει αυστηρούς νόμους και κώδικες υπεύθυνου τουρισμού μεταξύ της βιομηχανίας μας, δήλωσε η Κολομβιανή υπουργός τουρισμού και εμπορίου,María Lorena Gutiérrez.

Δεν είναι δυνατόν να παραμελούνται τα δικαιώματα των παιδιών. Αυτή η πρώτη σύνοδος κορυφής είναι μια ευκαιρία να πληροφορηθούμε αλλά και να μοιραστούμε όλα όσα έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο για να καταπολεμήθεί αυτό το τρομερό έγκλημα”.