Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία στις 3 Ιουνίου 2012 οι εργασίες του 2ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, με θέμα «Advances in Hospitality and Tourism Marketing & Management»  το οποίο φιλοξενήθηκε στην Κέρκυρα και στο ξενοδοχείο Grecotel Corfu Imperial.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν 409 ακαδημαϊκοί, καθηγητές πανεπιστημίων, ερευνητές, αλλά και επαγγελματίες του τουρισμού και της φιλοξενίας, από 43 χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, της Ασίας, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ωκεανίας.

Επισημαίνεται ότι, τις τελευταίες ημέρες, παρουσιάστηκαν εκτεταμένες ανταποκρίσεις για το συνέδριο σε εθνικά και σε διεθνή ηλεκτρονικά, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα, γεγονός ασυνήθιστο αλλά και ευπρόσδεκτο τόσο από τους διοργανωτές του συνεδρίου όσο και από την τουριστική βιομηχανία της Κέρκυρας.

Ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  Διονύσιος Χιόνης, ευχαρίστησε θερμά όλους τους συνέδρους για την διαρκή και ενεργή συμμετοχή τους σε όλες τις εκδηλώσεις του συνεδρίου και παράλληλα επεσήμανε τη σημασία του τουρισμού για την ελληνική οικονομία και τη συμβολή των εργασιών του συνεδρίου στη μελλοντική ανάπτυξή του με βιώσιμο τρόπο.

Τέλος, η Conference Manager Χρυσούλα Χατζηγεωργίου έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι για το συνέδριο αυτό συνεργάστηκαν αρμονικά τρία ΑΕΙ και ένα ερευνητικό ινστιτούτο με αποτέλεσμα ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο που επιτέλεσε τον πρωταρχικό του στόχο – δηλαδή, την ικανοποίηση των συνέδρων στο μέγιστο δυνατό βαθμό μέσω αξιόλογων επιστημονικών εισηγήσεων, αλλά και αξέχαστων κοινωνικών εκδηλώσεων που προσέφεραν σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης μεταξύ των συνέδρων.

Υπενθυμίζεται ότι, το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από τρία ιδιαίτερα διακεκριμένα ΑΕΙ και από ένα ερευνητικό ινστιτούτο, και συγκεκριμένα:
•    από το Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης
•    από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
•    από το School of Hospitality Business Management του Washington State University των ΗΠΑ
•    από το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών & Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ελπινίκη Τζουάνου