Η πολύ καλή περσινή χρονιά για τον τουρισμό, με αφίξεις και έσοδα ρεκόρ, θα πρέπει να αξιοποιηθεί και να κεφαλαιοποιηθεί το 2018. Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα που έστειλε η πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ). Οι ομιλίες εστιάστηκαν στη βελτίωση της ποιότητας, στην αναβάθμιση και εκπαίδευση του προσωπικού και στην καλύτερη επαφή με την τεχνολογία.

Ο αντιπρόεδρος Τουρισμού του ΚΕΒΕ κ. Γιώργος Λεπτός, αφού αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του τουρισμού για τα περασμένα δύο χρόνια, τόνισε πως το 2017 αποτέλεσε την καλύτερη χρονιά στην ιστορία του τουρισμού στην Κύπρο, κάτι που δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για όλους τους εμπλεκομένους. Στόχος, σημείωσε, είναι να κεφαλαιοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε το 2017.

Ο κ. Λεπτός είπε πως και από πλευράς ανθρωπίνου δυναμικού θα πρέπει να υπάρξει μία προσπάθεια για αναβάθμιση της ποιότητας, ενώ σημείωσε πως ποσοτικός στόχος για το 2017 είναι να μπορούμε ως χώρα να προσελκύσουμε και να φιλοξενήσουμε 5 εκατομμύρια τουρίστες, εκ των οποίων τα 4 να είναι ποιοτικός τουρισμός.

Οι οιωνοί είναι πάρα πολύ καλοί, ωστόσο, οι διευθυντές των ξενοδοχείων θα πρέπει να κρατήσουν επαφή με την πραγματικότητα της τεχνολογίας αλλά και του τομέα, σημείωσε από την πλευρά του ο επίτιμος πρόεδρος του συνδέσμου Γιώργος Γεωργιάδης.

Ο πρόεδρος του ΚΟΤ Άγγελος Λοΐζου αναφέρθηκε στα επιτεύγματα στον τομέα του τουρισμού το 2017, κατά το οποίο καταγράφηκε αύξηση στις αφίξεις τουριστών της τάξης του 14,8% και των εσόδων από τον τουρισμό της τάξης του 11%. Όταν η Κύπρος πετυχαίνει αυτά τα αποτελέσματα σημαίνει πως κάτι κάνει καλά, τόνισε, σημειώνοντας πως σε αυτά τα επιτεύγματα αναγνωρίζεται η συμβολή του ΠΑΣΙΔΥΞΕ.

Αυτό που όλοι επιθυμούν να δουν, προσέθεσε, είναι η ενδυνάμωση του οργανισμού, έτσι ώστε να έχει ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή και συνεισφορά στον τομέα του τουρισμού.

Πηγή: politis