Η Λευκορωσία σχεδιάζει να απλουστεύσει τους κανόνες εισόδου για τους αλλοδαπούς που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα μέσω περιφερειακών αερολιμένων και χερσαίων σημείων ελέγχου των συνόρων.

Ο υπουργός Οικονομίας της Λευκορωσίας Ντμίτρι Κρούτοι δήλωσε: «Σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε τις ζώνες χωρίς θεώρηση, να απλοποιήσουμε την είσοδο ξένων επισκεπτών μέσω περιφερειακών αερολιμένων και χερσαίων σημείων ελέγχου των συνόρων».

Η κυβέρνηση ελπίζει επίσης ότι σύντομα θα υπογραφεί η συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης θεωρήσεων μεταξύ Λευκορωσίας και Ρωσίας. Η κίνηση θα προωθήσει τις επαφές των επιχειρήσεων.

“Τα ταξίδια χωρίς βίζα αποτελούν μια πολύ σημαντική απόφαση που έχει γίνει. Επί του παρόντος, η είσοδος χωρίς βίζα είναι διαθέσιμη στο Εθνικό Αεροδρόμιο του Μινσκ και εν μέρει στην περιοχή Brest και στην περιοχή Grodno. Το πρόγραμμα έχει επιφέρει σοβαρά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα “, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας.

Οι αλλοδαποί δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στη Λευκορωσία και να παραμείνουν στη χώρα για διάστημα έως 30 ημερών, εφόσον εισέλθουν στη χώρα μέσω του Εθνικού Αεροδρομίου του Μινσκ.