Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Πορτογαλία έχει χαλαρώσει τους περιορισμούς εισόδου για ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Έτσι μπορούν να εισέλθουν όσοι τουρίστες έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ  Covid-19.

Οι αλλαγές στους κανόνες ανακοινώθηκαν στην Πορτογαλία την Τρίτη 31 Αυγούστου και τέθηκαν σε ισχύ σήμερα Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο το Τουριστικό Συμβούλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησε ότι η σύντομη ειδοποίηση μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους ταξιδιώτες.

“Κάθε πολίτης που αναχωρεί από το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να εισέλθει στην ηπειρωτική Πορτογαλία, αρκεί να έχει τεστ (PCR 72 ώρες πριν ή αντιγόνο 48 ώρες πριν), δήλωσε η Claudia Miguel, διευθύντρια του Visit Portugal στο Ηνωμένο Βασίλειο
Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν χρειάζονται τεστ.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε ένα πιστοποιητικό ή όχι, δύο εμβόλια ή ένα, ή κανένα. Εφόσον έχετε μια δοκιμή μπορείτε να μπείτε στην Πορτογαλία και δεν χρειάζεται καραντίνα. Όποιος έχει πιστοποιητικό ΕΕ δεν χρειάζεται τεστ για να εισέλθει στην Πορτογαλία.”

Όπως υπογράμμισε η χαλάρωση των κανόνων έρχεται καθώς περισσότερο από το 80% του πορτογαλικού πληθυσμού έχει πλέον εμβολιαστεί.

“Κατανοούμε ότι οι επόμενες ώρες μπορεί να είναι πολύ μπερδεμένες, ειδικά στους πάγκους check-in, είπε χαρακτηριστικά η Claudia Miguel.
Οπότε παρακαλώ δεχτείτε τις ειλικρινείς συγγνώμες μας για την τόσο σύντομη ειδοποίηση”.

Η Claudia Miguel είπε επίσης ότι οι προορισμοί των πορτογαλικών νησιών της Μαδέρας και των Αζορών έχουν διαφορετικούς κανόνες. Γι ‘αυτό προέτρεψε το ταξιδιωτικό εμπόριο να τους ελέγξει.
Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πλέον προβλήματα με τα εμβόλια AstraZeneca που κατασκευάζονται στην Ινδία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο η κορυφαία αγορά της Πορτογαλίας

Οι αλλαγές στους περιορισμούς εισόδου ήρθαν καθώς νέα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η κορυφαία αγορά της Πορτογαλίας τους πρώτους έξι μήνες του 2021.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου, σχεδόν 605.000 διανυκτερεύσεις πραγματοποιήθηκαν από Βρετανούς επισκέπτες στην Πορτογαλία. Συμπεριλαμβανομένων νησιών όπως η Μαδέρα.

Οι Ισπανοί επισκέπτες αποτελούσαν τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά. Με λίγο περισσότερο από 417.000 διανυκτερεύσεις.

Οι επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου ξόδεψαν 371,5 εκατομμύρια ευρώ κατά την περίοδο των έξι μηνών. Και έρχονται δεύτεροι μετά από τους Γάλλους που ξόδεψαν 443,9 εκατομμύρια ευρώ.