Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι φθινοπωρινοί μήνες του 2022 δεν έχουν φέρει καμία ανάκαμψη στα ταξίδια. Αντιθέτως, όπως αποκάλυψε ο πάροχος Travel Agency Technologies & Services (TATS), στις αρχές Δεκεμβρίου, οι συνολικές τιμολογημένες πωλήσεις τον Νοέμβριο στην Γερμανία είναι 20,3% κάτω από τα επίπεδα του 2019.

Τον Οκτώβριο ήταν ακόμα 17,8% κάτω από τα επίπεδα του 2019 και τον Σεπτέμβριο 13,3% κάτω από τα προ κορωνοϊού επίπεδα.

Ειδικότερα, οι τουριστικές πωλήσεις έχουν πλέον μειωθεί σχεδόν κατά 38% μετά από μια συγκριτικά «μέτρια» πτώση 14,8% τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το TATS, οι πελάτες συνεχίζουν να κάνουν κράτηση σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Η αβεβαιότητα που προκαλείται από την ασαφή ενεργειακή και οικονομική κατάσταση στα νοικοκυριά εξακολουθεί να προκαλεί δισταγμούς στους πελάτες.

Καλύτερες προκρατήσεις από ό,τι το 2021

Ωστόσο, οι κρατήσεις γίνονται ήδη για το 2023, και είναι καλύτερες από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Τον Νοέμβριο, για παράδειγμα, οι κρατήσεις αυξήθηκαν σχεδόν κατά 50% σε σχέση με το 2021.

Σε ποσοστό άνω του 90%, το τμήμα κρουαζιέρας τα πήγε καλύτερα από το προηγούμενο έτος. Αλλά αυτό δεν είναι άλλο από ένα στατιστικό αποτέλεσμα. Γιατί πριν από ένα χρόνο ήταν κάτω.

Μια πιο ουσιαστική σύγκριση είναι με τα στοιχεία του 2019, τα οποία δείχνουν ότι οι κρατήσεις μειώνονται σχεδόν 24% σε μηνιαία βάση, σε σύγκριση με 25% τον Οκτώβριο.
Το τμήμα κρουαζιέρας πηγαίνει καλύτερα. Ήταν μόλις 4,6% πιο αδύναμο από τον Νοέμβριο του 2019, ενώ τον Οκτώβριο, ήταν ακόμα 13% πίσω.