Η Sabre Corporation , κορυφαίος πάροχος λογισμικού και τεχνολογίας που τροφοδοτεί την παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία, και η Air India, η κορυφαία αεροπορική εταιρεία της Ινδίας και μέλος της Star Alliance, υπέγραψαν συμφωνία βελτιωμένης διανομής που βασίζεται στη συνεργασία τους που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2023 .

Mε τη συμφωνία, τα ταξιδιωτικά γραφεία στην Ινδία θα έχουν πρόσβαση στο εκτεταμένο εγχώριο περιεχόμενο της Air India μέσω του Παγκόσμιου Συστήματος Διανομής Sabre (GDS) από την 1η Ιανουαρίου 2024, προσφέροντας στους Ινδούς ταξιδιωτικούς πράκτορες ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο ναύλων και θέσεων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους. Η Air India έχει επίσης την πρόσθετη δυνατότητα να διανέμει περιεχόμενο New Distribution Capability (NDC) παγκοσμίως μέσω της ταξιδιωτικής αγοράς της Sabre στο μέλλον.

Νωρίτερα φέτος, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν μια νέα συμφωνία διανομής που παρείχε στους αγοραστές πράκτορες παγκοσμίως πρόσβαση στο περιεχόμενο της Air India μέσω της ταξιδιωτικής αγοράς της Sabre.

Αυτή η συμφωνία παρείχε σε ταξιδιωτικά γραφεία εκτός Ινδίας πρόσβαση στις επιλογές πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού της Air India, ενώ τα πρακτορεία εντός της Ινδίας μπορούσαν να αγοράσουν διεθνείς ναύλους. Αυτή η συμφωνία έχει πλέον επεκταθεί για να συμπεριλάβει το εγχώριο περιεχόμενο του αερομεταφορέα για σημεία πώλησης εντός της Ινδίας.

«Η Ινδία είναι ήδη μια από τις μεγαλύτερες εγχώριες αεροπορικές αγορές στον κόσμο, και όλα τα δομικά στοιχεία είναι σε θέση για σημαντική μελλοντική ανάπτυξη. Μία από τις βασικές προτεραιότητές μας είναι να συνεργαστούμε με τους κατάλληλους τεχνολογικούς συνεργάτες για να αξιοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες ανάπτυξης καθώς προχωράμε στις προσπάθειες μετασχηματισμού μας», δήλωσε ο Nipun Aggarwal, Chief Commercial & Transformation Officer, της Air India.

«Η συνεργασία μας με τη Sabre έχει ήδη αποδειχθεί επιτυχημένη, γεγονός που ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε βολικές και προσβάσιμες ταξιδιωτικές επιλογές στους επισκέπτες μας. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τη Sabre για τη διανομή του εγχώριου περιεχομένου μας στην εγχώρια αγορά της Ινδίας, δίνουμε τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν τους διάφορους προορισμούς που καλύπτει το εσωτερικό δίκτυο της Air India και να ταξιδεύουν απρόσκοπτα στο εξωτερικό».

Για τη Sabre, αυτή η βελτιωμένη συμμαχία διευρύνει περαιτέρω το αποτύπωμά της στην ολοένα και πιο σημαντική ταξιδιωτική αγορά της Ινδίας, ενώ ενισχύει το περιεχόμενο για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και επιτρέπει στην Air India να διευρύνει την εμβέλειά της.

Το ολοκληρωμένο εγχώριο δίκτυο της Air India εκτείνεται σε όλο το μήκος και το πλάτος της Ινδίας, συνδέοντας μεγάλες πόλεις, δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και επιχειρηματικούς κόμβους.

Η προσθήκη εγχώριου περιεχομένου στο GDS της Sabre σημαίνει ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που είναι συνδεδεμένοι με Sabre στην Ινδία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και να κάνουν κράτηση πτήσεων της Air India χωρίς κόπο μαζί με άλλους παγκόσμιους αερομεταφορείς, διευκολύνοντας τα δρομολόγια πολλών αερομεταφορέων και διασφαλίζοντας μια πιο απρόσκοπτη εμπειρία για τους ταξιδιώτες.