Σύνταξη: tourismtoday.gr

Πωλητήριο σε δύο από τα χιλιάδες ακίνητα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της και βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, έβαλε η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών (ΕΚΥΟ) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δημοσιεύοντας την προκήρυξη ισάριθμων δημόσιων ανοιχτών πλειοδοτικών διαγωνισμών.

Οι διαγωνισμοί

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά την πώληση ενός κτιρίου 16 διαμερισμάτων επί των οδών Κόντου 19 και Νάξου 114, σε μικρή απόσταση από την πλατεία Κολιάτσου, ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με το ελάχιστο προσφερόμενο τίμημα να διαμορφώνεται σε 1,3 εκατ. ευρώ.

Ο δεύτερος διαγωνισμός προβλέπει την πώληση ενός ακόμη εκκλησιαστικού ακινήτου που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας, και συγκεκριμένα στην οδό Αχαρνών 135.

Πλούσιο χαρτοφυλάκιο

Η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της χιλιάδες ακίνητα σε ολόκληρη τη χώρα, με το 41% εξ αυτών να είναι οικόπεδα, το 34% κτίρια ή διαμερίσματα και το 25% αγροτεμάχια. Στην Εκκλησία ανήκουν περίπου 1.300.000 στρέμματα δασικών και γεωργικών εκτάσεων, καθώς και βοσκότοποι, ενώ το 48% των ακινήτων της βρίσκεται σε Αθήνα και Πειραιά, το 24% στη Θεσσαλονίκη και το υπόλοιπο σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα.