Την πιο επιτυχημένη χρονιά, στην ιστορία του, φαίνεται ότι διανύει φέτος το αεροδρόμιο  Μιλάνου Μπέργκαμο, καθώς ήδη για το α’ εξάμηνο του 2023, έχει υποδεχθεί περισσότερους από 7,6 εκατ. επιβάτες.

Ο αριθμός είναι ενισχυμένος κατά 31%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και κατά 18%  σε σχέση με τα προ πανδημικά επίπεδα του 2019.

Συνολικά 22 αερομεταφορείς εκτελούν δρομολόγια από το αεροδρόμιο συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης τριών νέων αεροπορικών εταίρων – της Georgian Airways (Τιφλίδα), της flydubai (Ντουμπάι) και της Norwegian Air Shuttle (Μπέργκεν και Όσλο).

Το 2023 ξεκίνησε η έναρξη 19 νέων δρομολογίων από το ιταλικό αεροδρόμιο. Εκτός από τις εναρκτήριες πτήσεις των νέων αερομεταφορέων, το Μιλάνο Μπέργκαμο δημιούργησε δεσμούς με το Comiso, την Κατάνια, το Ηράκλειο, την Κάρπαθο, τη Λαμπεντούζα, τη Μύκονο και τη Ζάκυνθο με την Aeroitalia. Νάντη και Οβιέδο με τη Volotea. και Μπέλφαστ, Μπρνο, Κλουζ, Ιάσιο, Λούμπλιν και Ριέκα με τη Ryanair.

Η Τουρκία φαίνεται έτοιμη να ξεπεράσει το Μαρόκο ως η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά χωρών εκτός ΕΕ του αεροδρομίου (μετά το Ηνωμένο Βασίλειο), καταγράφοντας εξαιρετική ανάπτυξη 108% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους.

Λόγω του διαρκώς διευρυνόμενου δικτύου δρομολογίων από το αεροδρόμιο, το Μιλάνο Μπέργκαμο έχει δει ισχυρή ανάπτυξη σε πολλές αγορές . Με νέα δρομολόγια προς το Παρίσι Charles de Gaulle (easyJet), τη Νάντη (Volotea) και την Τουλούζη (Ryanair), η γαλλική αγορά σημείωσε ανάπτυξη 30%,  163% από το 2019. Άλλες αγορές που σημειώνουν σημαντική αύξηση στην επιβατική κίνηση είναι η Πορτογαλία (78% έναντι 2019 / 51% έναντι 2022), η Ολλανδία (104% έναντι 2019 / 30% έναντι 2022) και η Αλβανία (100% έναντι 2019 / 39% έναντι 2022).

«Με το 2023 να αποδεικνύεται ήδη μια χρονιά ρεκόρ για εμάς όσον αφορά τον αριθμό των επιβατών, η τρέχουσα τάση μας κάνει να περιμένουμε να δούμε το Μιλάνο Μπέργκαμο να ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια επιβάτες φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία μας», δηλώνει ο Τζιάκομο Κατανεό. Διευθυντής Εμπορικής Αεροπορίας, SACBO. «Έχουμε επεκτείνει τη προσφορά δρομολογίων που διατίθενται στους επιβάτες μας αυτό το καλοκαίρι και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η θετική τάση θα συνεχιστεί».

Από την αρχή του έτους, το Μιλάνο Μπέργκαμο έχει διεκπεραιώσει σχεδόν 50.000 πτήσεις επιβατών, ενώ μόνον για τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν 9.043 πτήσεις, 10% περισσότερες από τον Ιούνιο του 2019 (12% έναντι του 2022).

Η διοίκηση του αεροδρομίου συνεχίζει την ανάπτυξη υποδομών για να διασφαλίσει ότι το Μιλάνο Μπέργκαμο μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση.