Την πρώτη της πτήση ecoFlight για το 2021 πραγματοποίησε η Etihad. O εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συνεχίζει τις έρευνες και τις δοκιμές του στο πλαίσιο του προγράμματος Etihad Greenline.

Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί μέρος της αποστολής της αεροπορικής εταιρείας προς πτήσεις με ουδέτερο άνθρακα.

Το παρθενικό 2021 ecoFlight, EY83 ταξίδι αναχώρησε από το Αμπού Ντάμπι για τη Ρώμη την περασμένη εβδομάδα.

Σε αυτό δοκιμάστηκαν μια σειρά από πρωτοβουλίες στην πτήση και στο κινητήρα. Επίσης έγιναν προσπάθειες βελτίωσης προϊόντων επί του αεροσκάφους για τη μείωση του βάρους και των πλαστικών μίας χρήσης.

Οι αλλαγές θα ενσωματωθούν σε εμπορικές υπηρεσίες σε όλο το δίκτυο αεροπορικών εταιρειών.

Οι βασικοί στόχοι περιλαμβάνουν τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης και επίσης τη μείωση του συνολικού βάρους κατά τις εμπορικές πτήσεις.

Το πρόγραμμα Greenline ξεκίνησε πέρυσι σε συνεργασία με την Boeing, την GE και άλλους ηγέτες της αεροπορίας. Αποτελεί μέρος της δέσμευσης της αεροπορικής εταιρείας να επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050 και να μειώσει κατά το ήμισυ τα επίπεδα καθαρών εκπομπών έως το 2035.

Βιώσιμα προϊόντα, μείωση βάρους και απορρίμματα καμπίνας

Στην πτήση Rome ecoFlight αφαιρέθηκαν και αντικαταστάθηκαν 1.731 πλαστικά είδη μίας χρήσης από την υπηρεσία, με μείωση βάρους 108 κιλών, εξοικονομώντας 60 κιλά εκπομπών CO2.