Στη δημιουργία «Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού» προχωρά η Δράμα. Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση εργασίας με αφορμή την υλοποίηση του ενταγμένου έργου στο τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER, με τίτλο «Τουριστική Ανάπτυξη Π.Ε. Δράμας 2023».

Τα έργο αφορά σε δράσεις καταγραφής και ανάλυσης της υφιστάμενης κατάστασης με σκοπό την εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου για την τουριστική ανάπτυξη και την οργάνωση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μέσω της εφαρμογής σύγχρονων μεθοδολογιών.

Παράλληλα, σημαντική πιλοτική ενέργεια του συνεργατικού έργου θα είναι η δημιουργία του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, η σύσταση και η πιλοτική λειτουργία του.

Οι Δήμαρχοι της περιοχής, ανέλαβαν δεσμεύσεις για να καταστεί πραγματικότητα ο ενιαίος στρατηγικός σχεδιασμός για την Τουριστική Ανάπτυξη του τόπου.

Ο Δήμος Δράμας, αποφασίστηκε να αναλάβει τη σύνταξη του φακέλου για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ενώ ανατέθηκε στην Αναπτυξιακή Δράμας η καταγραφή όλων των ψηφιακών έργων που υλοποίησαν οι Δήμοι και σχετίζονται με τον τουρισμό.

Τέλος διαπιστώθηκε η ανάγκη ανασυγκρότησης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης ΠΕ Δράμας και η ενεργοποίησή της.