Η Γαλλία και ο υπόλοιπος κόσμος αντιμετωπίζουν εξαιρετικές περιστάσεις λόγω της πανδημίας του Covid-19. Οι τουριστικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να πολλαπλασιάζουν τις πρωτοβουλίες για να δείξουν την αλληλεγγύη τους με διάφορες κινήσεις και πρωτοβουλίες.

Στη Γαλλία έγιναν οι παρακάτω δράσεις αλληλεγγύης:

• Ο Ascott Limited Group, ηγέτης στις ξενοδοχειακές κατοικίες , παρέχει φιλοξενία σε 9 ακίνητα σε βασικές πόλεις της Γαλλίας, όπως το Παρίσι, η Λυών, η Γκρενόμπλ, το Στρασβούργο και η Μασσαλία. Από τώρα μέχρι το τέλος Απριλίου περίπου 100 διαμερίσματα έχουν διατεθεί στο ιατρικό προσωπικό κατά τη διάρκεια της περιόδου COVID-19.

• Οι σύλλογοι των αναπληρωτών διευθυντών και διευθυντικών στελεχών της γαλλικής Ριβιέρας ( L’Amicale des Sous-Directeurs et Chefs de Réception ), ξεκίνησαν μια αλυσίδα αλληλεγγύης για όλο το προσωπικό των νοσοκομείων. Η ένωση προσφέρει διανυκτερεύσεις, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού για το προσωπικό των νοσοκομείων της γαλλικής Ριβιέρας. Μια πρωτοβουλία που ονομάζεται “Ανάπαυση για τους ήρωές μας” και ισχύει για 1 έτος.

• Σε αλληλεγγύη με το νοσοκομείο Perpignan, το προσωπικό Domaine Riberach 4 * του ξενοδοχείου Saint-Pierre και Médipole προσφέρει κάθε εβδομάδα ημέρες ευεξίας στους υπεύθυνους φροντίδας αρρώστων μέχρι το τέλος της περιόδου απομόνωσης. Θα μπορούν να επωφεληθούν από μια μέρα ευεξίας με μια συνεδρία Γιόγκα, ένα Brunch με τοπικά και εποχιακά προϊόντα, πρόσβαση στο SPA με Χαμάμ, Σάουνα … και μια βαλνικοθεραπεία.

• Περισσότερες από 200 κατοικίες, μέλη του SNRT (National Syndicate of Tourism Residences και Aparthotels) έχουν ανοίξει τις εγκαταστάσεις τους για να παρέχουν διαμονή στο ιατρικό προσωπικό. Μεταξύ των πρώτων κινητοποιημένων επιχειρήσεων: Citadines, Goelia, Pierre & Vacances, Mer & Golf, Victoria Garden, All Suites apparthotel, Cerise, CGH, Lagrange, City Résidence, Privilodges, Résidhome Kosy appart’h …

• Η Checkmyguest ειδικός διαχείρισης ακινήτων και διαχειριστής 450 διαμερισμάτων στην περιοχή του Παρισιού που διατίθενται σε πλατφόρμες όπως η Airbnb και η Booking.com, προσφέρει δωρεάν πλήρως εξοπλισμένα καταλύματα σε Γάλλους γιατρούς και άλλο προσωπικό κοντά στο χώρο εργασίας τους. Πολλοί πελάτες έχουν ήδη δηλώσει την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στη συλλογική προσπάθεια.

• Ο Evivio δημιούργησε μια πλατφόρμα αλληλεγγύης, η οποία καταγράφει τα δωρεάν καταλύματα που διατίθενται στους φροντιστές κοντά στο χώρο εργασίας τους για να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους. Οι οικοδεσπότες και ξενοδόχοι από όλη τη Γαλλία μπορούν να προσφέρουν τις εγκαταστάσεις τους στην πλατφόρμα www.staysforheroes.com .

• Το Club Med στο σπίτι είναι η νέα πρωτοβουλία αυτού του ταξιδιωτικού πράκτορα. Θα δωθούν ιδέες ψυχαγωγίας εμπνευσμένες από την ομάδα Mini Club GO και τους συνεργάτες τους. Τα ραντεβού είναι διαθέσιμοι στο Facebook και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κλασικά παιδικά παιχνίδια, προπονήσεις, playlist, αποκλειστικές συνταγές και δωρεάν πρόσβαση στον διεθνή Τύπο (120 χώρες) στο PressReader μέσα σε δύο μήνες, είναι διαθέσιμα ώστε γονείς και παιδιά να επωφεληθούν αυτή την δύσκολη για όλους ώρα.