Νέες δράσεις marketing και συνεργασιών με αεροπορικές εταιρίες ξεκινά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να προωθήσει το τουριστικό της προϊόν. Στόχος είναι κυρίως οι αγορές της Γερμανίας και της Βρετανίας, ενώ οι εταιρίες με τις οποίες γίνεται στρατηγική συνεργασία είναι η Aegean Airlines και η Jet2com.

Ειδικότερα, το αμέσως επόμενο διάστημα η Περιφέρεια αρχίζει μια στρατηγική συνεργασία με την Aegean Airlines, που είναι και η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ελλάδας, με έξι πτήσεις που συνδέουν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης απευθείας με τη Γερμανία.

Η συνεργασία αφορά σε διαδικτυακή τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας μέσω του δικτύου της Aegean, όπου το τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας θα έχει προβολή στην κεντρική σελίδα της εταιρίας, με ειδική προώθηση στη γερμανική της έκδοση για έξι μήνες και προβολή στο destination page (σελίδα προορισμών) της σελίδας για δυο μήνες. Η προβολή περιλαμβάνει επίσης το ενημερωτικό δελτίο της Aegean (newsletter), αλλά και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της Aegean σε facebook και youtube. Περαιτέρω προώθηση θα γίνεται και στις οθόνες των αεροσκαφών της αεροπορικής εταιρίας και των lounge που διαθέτει.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας, η επιλογή της Aegean έγινε με κεντρικό στόχο καταρχήν την αγορά της Γερμανίας, η οποία επιλέχθηκε κυρίως λόγω των έξι απευθείας πτήσεων από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, και αργότερα και άλλες αγορές. «Οι Γερμανοί αποτελούν την πρώτη εθνικότητα στις αφίξεις του αεροδρομίου ‘Μακεδονία’ και συγκεκριμένα το 2016 πραγματοποιήθηκαν πάνω από 600.000 αφίξεις, με αύξηση 11,03% σε σχέση με το 2015», επισήμαναν τα στελέχη της Περιφέρειας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στη χτεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η δεύτερη δράση περιλαμβάνει την ένταξη της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης ως νέων προορισμών στο πρόγραμμα πτήσεων και διακοπών της Jet2.com και της Jet2Holidays για τη θερινή περίοδο του 2017.

Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Μεγάλης Βρετανίας, που έχει απευθείας πτήσεις από τέσσερα αεροδρόμια της Βρετανίας προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα των απευθείας αυτών πτήσεων έχει αρχίσει από τις 20 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Οι πτήσεις είναι εβδομαδιαίες και τα αεροδρόμια που συνδέονται με τη Θεσσαλονίκη είναι του East Midlands, του Leeds, του Εδιμβούργου και του Μάντσεστερ (δυο φορές την εβδομάδα).

Οι πρώτες επαφές με την εταιρία Jet2com έγιναν στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WTM στο Λονδίνο τον προηγούμενο Νοέμβριο από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρο Θάνο, σε συνεργασία με τον τουριστικό οργανισμό Χαλκιδικής, και η συμφωνία για marketing support οριστικοποιήθηκε στη διεθνή έκθεση ITB του Βερολίνου, τον προηγούμενο Μάρτιο.