Δράσεις και εξωστρέφεια υποσχέθηκε ο νέος γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος σε μια πρώτη επαφή με τους δημοσιογράφους, ο οποίος στάθηκε υπέρμαχος της μονιμότητας του γενικού γραμματέα (3 εώς 5 χρόνια) και ο ΕΟΤ, όπως είπε,  μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για τη δημόσια διοίκηση.

Αναφερόμενος στη δομή της του διοίκησης ΕΟΤ ο κ. Καραχάλιος στάθηκε υπέρμαχος της μονιμότητας του γενικού γραμματέα (3 εώς 5 χρόνια) και ο ΕΟΤ, όπως είπε,  μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για τη δημόσια διοίκηση.

Χωρίς να θελήσει να επεκταθεί σε θέματα στρατηγικής και στόχων του ΕΟΤ για το επόμενο διάστημα, ο κ. Καραχάλιος επεσήμανε ότι το 2012 και 2013 ο στόχος ειναι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και τη χρόνια 2013-2014 θα ξεδιπλωθεί η νεα στρατηγική. Στο σημείο αυτό τονίστηκε ότι ο ΕΟΤ θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της σύνταξης έρευνας για τις αγορές του εξωτερικού.

 Για τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό ο κ. Καραχάλιος επεσήμανε ότι αυτά πρέπει να διαδραματίζουν ρόλο προώθησης του τουριστικού προϊόντος και όχι μόνο τόπος εξυπηρέτησης με το κοινό. Προς την κατεύθυνση αυτή τόνισε ότι πρώτα θα πρέπει να εξεταστούν παράγοντες όπως προσωπικό, κοστολόγιο, νομιμότητα κλπ. και μετά να ανακοινωθούν νέες στρατηγικές.

Στο κομμάτι της ανάπτυξης  και της προσέλκυσης νέων επενδύσεων επεσήμανε ότι στόχος είναι να υπάρξει επιθετική πολιτική προς αυτή την κατεύθυνση.