Δράσεις που προσεγγίζουν τα 600.000 ευρώ περιλαμβάνει για την επόμενη διετία το σχέδιο δράσης του γραφείου συνεδρίων του Δήμου της Αθήνας (Athens Convention Bureau), με στόχο την ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού στην πρωτεύουσα και την καθιέρωση της Αθήνας στην κορυφή των συνεδριακών προορισμών παγκοσμίως.

Σε σημερινή εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος στα υποψήφια μέλη (επχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο συνεδριακό, μεταξύ άλλων, τουρισμό) ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης υπογράμμισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την καθιέρωση της Αθήνας ως ενός εκ των κορυφαίων συνεδριακών προορισμών σε παγκόσμιο επίπεδο και κάλεσε όλους τους πολίτες,  να στηρίξουν την τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας. «Να δώσουμε όλοι μαζί τον καλύτερο μας εαυτό για την Αθήνα», όπως είπε χαρακτηριστικά.
 
Αναφερόμενος ο δήμαρχος στα πρόσφατα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο κέντρο της επεσήμανε ότι η πόλη μας όχι μόνο θα παραμείνει όρθια, αλλά θα γίνει καλύτερη, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε. «Όλο το δυναμικό του δήμου Αθηναίων βρίσκεται συνέχεια επί ποδός.  Επουλώνουμε βήμα βήμα  τις πληγές της πόλης»,  σημείωσε με νόημα. Στο σημείο αυτό ο κ. Καμίνης τόνισε ότι στην προσπάθεια αυτή θα περίμενε μεγαλύτερη βοήθεια από την πολιτεία.

Κώστας Χαλκιαδάκης