Δράσεις προώθησης και προβολής του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος της Έδεσσας και των Σερρών θα πραγματοποιηθούν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι εν λόγω δράσεις θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους.

Ηλεκτρονικός τουριστικός οδηγός στην Έδεσσα

Ειδικότερα, στην Έδεσσα θα υλοποιηθεί το έργο της «Δημιουργίας ψηφιακών εφαρμογών για την ενοποίηση, προώθηση και προβολή του πολιτιστικού – τουριστικού προϊόντος της πόλης της Έδεσσας».

Πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό ξεναγό, που θα δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να γνωρίσει φυσικές ομορφιές και τα μνημεία της φύσης της Έδεσσας.

Επίσης, θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να γνωρίσει :

-στοιχεία της οικονομικής και πολιτιστικής ιστορίας της πόλης,

-την αρχιτεκτονική και την ιστορία της πόλης (Βαρόσι),

-σημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος (βυζαντινές εκκλησίες και ιερές μονές),

-τις επιχειρήσεις άμεσης αναφοράς στους επισκέπτες (ξενοδοχεία, εστιατόρια, τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα), αλλά και

-τη σύγχρονη αγορά της πόλης.

Επιπλέον η εφαρμογή θα περιλαμβάνει χρηστικές πληροφορίες για δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, αθλητικούς χώρους, πάρκα και παιδικές χαρές.

Δύο έργα στις Σέρρες

Στις Σέρρες θα υλοποιηθούν δυο έργα. Το πρώτο αφορά στις «Εφαρμογές και σήμανση τουριστικών τοποσήμων και μνημείων». Το δεύτερο σε «Ενέργειες προσέλκυσης επισκεπτών».

Στο πλαίσιο των δυο έργων θα δημιουργηθεί ιστότοπος με θεματικές ενότητες και σημεία ενδιαφέροντος των Σερρών.

Παράλληλα, θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν πιλοτικές διαδρομές γνωριμίας. Υπολογίζεται ότι θα σημανθούν 60 τουριστικοί προορισμοί και μνημεία, ενώ οι πιλοτικές διαδρομές γνωριμίας θα είναι οχτώ.

Ταυτόχρονα, θα εκπονηθεί marketing plan για το τουριστικό προϊόν του Δήμου Σερρών, που θα αφορά στο γενικό τουριστικό κοινό.

Επίσης, θα οργανωθεί πλάνο στρατηγικής με στόχο τη διεξαγωγή προγράμματος φιλοξενίας (fam trips) για επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους, travel bloggers, αλλά και προσωπικότητες από χώρες ενδιαφέροντος.