Την προώθηση του city break τουρισμού στην Ελλάδα, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τον τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο προωθεί η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας μέσω δράσεων δημοσίων σχέσεων σε τέσσερις γερμανικές πόλεις.

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας συμμετείχε με ειδικό περίπτερο σε εκδήλωση του αεροδρομίου του Ντίσελντορφ με θέμα «DUS Destination Day», προβάλλοντας την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών για όλες τις εποχές του έτους, καθώς και την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ως city break προορισμούς, που ταυτόχρονα προσφέρουν τη δυνατότητα γνωριμίας του επισκέπτη με την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης, η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας συμμετείχε σε τρεις ενημερωτικές εκδηλώσεις στο Βερολίνο, στην Ερφούρτη και στην Λειψία, που διοργάνωσε ο γερμανικός Τουριστικός Οργανισμός LMX Touristik.

Σε επιλεγμένους εξωτερικούς χώρους και σε ατμόσφαιρα beach party, οι περίπου 100 συμμετέχοντες σε κάθε πόλη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αθήνας και της Αττικής ως προορισμού για ολιγοήμερες και όχι μόνο διακοπές και να λάβουν πληροφορίες και προωθητικό υλικό από το ειδικά διαμορφωμένο info desk της Ελλάδας. Ακόμα, στους νικητές διαγωνισμού γνώσεων με θέμα την Ύδρα προσφέρθηκαν δώρα, όπως ελληνικά κρασιά, πάνινο σακίδιο ώμου και πετσέτα με το λογότυπο του ΕΟΤ.