Σε ορίζοντα διετίας θα υπάρξει μείωση της φορολογίας εφόσον ρυθμιστεί το χρέος της χώρας, επισήμανε σήμερα,Τρίτη, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης  κατά την ομιλία του  στο 15ο συνέδριο του ΣΕΤΕ.

Υπογράμμισε πως με  τη ρύθμιση του χρέους από την επόμενη χρονιά η χώρα θα μπορεί να δανείζεται με χαμηλότερα επιτόκια και το 2018 να επιχειρήσει να βγει στις αγορές.

Όσον αφορά τα <<κόκκινα >>  δάνεια, ο κ. Δραγασάκης τόνισε «ότι η επίλυση του ζητήματος των επιχειρηματικών <<κόκκινων δανείων>> με αναπτυξιακά κριτήρια θα δώσει μεγάλη ώθηση στην παραγωγική οικονομία, ενώ συμπλήρωσε ότι για την κυβέρνηση, η ανάδειξη του νέου παραγωγικού υποδείγματος είναι προτεραιότητα στο εγχείρημα της εξόδου από την κρίση».

<<Το στρεβλό παραγωγικό υπόδειγμα των προηγούμενων δεκαετιών ήταν όχι μόνο μέρος αλλά υπόβαθρο της κρίσης>>, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι από την κρατικοδίαιτη, με χρέη << μέσα>> και καταθέσεις << έξω>> , δραστηριότητα πρέπει να μεταβούμε στην κοινωνικά υπεύθυνη/βιώσιμη επιχειρηματικότητα.

Σχετικά με τον τουρισμό , υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης, ότι στήριξε και στηρίζει την ελληνική οικονομία δείχνοντας ότι είναι εδραιωμένος σε γερές βασεις, ενώ ταυτόχρονα τόνισε ότι στόχος για τον τουρισμό πρέπει να είναι η διαμόρφωση μιας νέας συνεκτικής στρατηγικής για τον κλάδο με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία.

<<Να ξεφύγουμε από τις τρες αυταπάτες για τον τουρισμό ότι δηλαδή ότι μπορεί να αναπτυχθεί σε συνθήκες περιβαλλοντικής υποβάθμισης, σε συνθήκες κοινωνικής κρίσης και συμπίεσης των μισθών και σε συνθήκες μη σταθερότητας των γειτόνων μας>>, επισήμανε ο κ.Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης  , μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού στον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη, υπενθύμισε πως περιμένει την πρόσκληση για το γεύμα, καθώς θα χάσει το στοίχημα όσον αφορά τις αφίξεις ξένων επισκεπτών αλλά και στις τουριστικές εισπράξεις.